fbpx

Szaftos csirkemell, édesburgonyapürével – recept

Volt időszak, amikor csirkemellet ettem, csirkemellel. Elég egyhangú volt, ráadásul a végére azt éreztem, hogy koleszterinszint ide vagy oda, én több ilyen száraz csirkét nem tudok megenni. Aztán jött ez a recept és végre elértem az áhított szaftos állagot.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hozzávalók 2 adaghoz

2 nagyobb édesburgonya

3 fokhagymagerezd

220 g csirkemellfilé

só és bors ízlés szerint

1 tk olívaolaj

ceruzabab (kb 125 g)

Elkészítése

Első lepésként hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra az édesburgonyát, majd enyhén sós vízben főzzük őket puhára körülbelül 10-15 percig. A csirkéket mossuk meg, ez után jól klopfoljuk ki mind a két oldalukat, ezután sózzuk és borsozzuk őket. Az olívaolajba nyomott fokhagymákon süssük meg őket, oldalanként 2-3 percig. A lényeg, hogy ne süssük túl, de ne is legyen nyers a hús, én villával ellenőrizgettem az állapotát. Ha kész, ugyanebben a serpenyőben már további hozzáadott olaj nélkül kissé pirítsuk meg a ceruzababot. Az édesburgonyát krumplinyomóval pürésítsük, és sóval, borssal, esetleg kis fokhagymával ízesítsük. Jó étvágyat!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör