fbpx

Környezetbarát éttermek, bisztrók a fővárosban

Ha a műanyagmentes július során nemcsak otthon, hanem például éttermes étkezések során is kerülnéd a műanyagot, akkor válassz egyet a 4 kedvenc környezetbarát éttermünk közül. Itt amellett, hogy magunkkal, még a Földdel is jót teszünk!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tökmag Vegán Street Food

Mindenevő barátaimnak is egyik kedvenc helye ez a vegán étterem, ahol minden alapanyag tisztán növényi alapú. Sőt, kínálatuk nagy része gluténmentes! Lehetőségeikhez mérten friss, helyi szezonális hozzávalókból készülnek az ételek és az eszközök is környezetbarátok. A gluténmentes gnocchival vagy az egyik vegán hamburgerrel semmiképp nem fogsz mellé lőni, de bátran ajánlom a többi ételt is az étlapról.

Pesti Palánta

Engem, akinek kedvenc étkezése a reggeli, nagyon könnyen levett a lábáról a Pesti Palánta, ugyanis itt egész napos vegán reggelivel várják a srácok a vendégeket! Három édes és három sós opcióból választhatunk. Én azt javaslom, szépen sorban az összeset próbáld ki. Azon kívül, hogy helyi és friss alapanyagokat használnak, kerülik az egyszer használatos műanyagot, fontos számukra, hogy környezetbarát takarítószerrel varázsolják tisztává az amúgy is lenyűgöző helyet. Mert itt nemcsak teli hassal, hanem izgalmasabbnál izgalmasabb szobanövényekkel is hazatérhetünk.

Ecocafe

Az Ecocafe egy specialty kávézó, ahol a minőségi kávé, a barátságos környezet és a környezettudatosság mind egy helyen megtalálható. A működéshez szükséges területek, vagyis az alapanyagok, csomagolóanyagok, de még a tisztítószerek is egytől egyig organikusak. Ha tehetjük, az elviteles megoldás helyett inkább üljünk ki a teraszukra egyedül vagy akár egy barát társaságában elfogyasztani egy kávét és élvezzük ki annak minden cseppjét.

Sejribizli

Lassan egy éve nyitott a Sejribizli, ahol a fókusz valóban a fenntarthatóság. A berendezéshez szükséges bútorok egytől egyig az alapítók által újrahasznosított darabok. A minőségi ételekből pedig a vegán, vega és mindenevő vendégek is fogyaszthatnak. Ami pedig igazán nagyra értékelendő az a zero waste működés. Arra törekednek, hogy a lehető legtöbb fogást és azok alapanyagait kistermelőktől, csomagolásmentes szerezzék be. Ha itt vacsoráznál, mindenképp kóstold meg a kézműves sörök vagy hazai borok egyikét. De akár ebédmenüt is rendelhetsz tőlük: betétdíjas tárolókkal, cargobiciklivel szállítva.

Borítókép forrása: Pesti Palánta

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör