fbpx

Fetás-kaliforniai paprikás saláta – könnyed ebéd vagy vacsora

Nyáron aligha kívánja meg az ember a nehéz, zsíros vagy éppen olajos ételeket. A jó hír azonban, hogy egy saláta is tud tartalmas lenni, na és persze egészséges is.
herczeg design
HIRDETÉS
herczeg design
HIRDETÉS
Hozzávalók 2 adaghoz

1 fokhagymagerezd

3 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál citromlé

1 tk magos mustár

1 evőkanál méz

2 paradicsom

1 uborka

1 piros kaliforniai paprika

1 répa

fetasajt

ízlés szerint egy kis napraforgómag

Elkészítése

Az öntethez aprítsuk fel a fokhagymát, keverjük össze az olívaolajjal, citromlével, mustárral és a mézzel egy kis tálban. Majd vágjuk fel a paradicsomot és vékony szeletekre az uborkát és kis kockákra a paprikát. Ezt követően hámozzuk meg a répát és vágjuk vékony csíkokra. Egy nagyobb tálban keverjük ezeket össze, morzsoljuk rá a fetát és öntsük rá az öntetet, majd még egyszer keverjük jól össze. Ha szeretjük, akkora végén tegyük rá a napraforgómagot is. Jó étvágyat!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Kapcsolódó cikkek