fbpx

Miket vigyél mindenképp magaddal a nyaralásra

Mindenkinek ismerős az az érzés, amikor pánikban áll a bőrönd felett és fogalma sincs, hogy miket kellene elpakolnia. Így kerül a pakkba végül mindenféle felesleges dolog, majd jövünk rá, hogy nincsen nálunk az iratunk és bugyiból is csak egyet hoztunk.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Okmányok, papírok

Ezek a legfontosabb dolgok, amelyeket pótolni sem tudsz egyből. Szedd össze, ha kell az útleveled, személyiigazolványodat, TAJ-kártyádat. A vírus miatt országonként eltérő lehet, hogy milyen feltételekkel engednek be, így ha van, legyen nálad az oltási-igazolványod, Uniós Covid-igazolványod, vagy antigén-teszted, esetleg PCR-teszted eredménye. Fontos, hogy ezeket ne a bőröndöd legaljába rejtsd, hanem mindig legyenek kéznél.

Ruhák, cipők

Nem megyek bele az olyan speciális esetekbe, amikor valaki mondjuk hegymászótúrára, vagy szörfözésre érkezik. Aki ezeket űzi, valószínűleg tisztában van vele, milyen felszerelésre lesz feltétlenül szüksége. Egy hétköznapi nyaralás esetében viszont jól át kell gondolnunk a pakolást, hiszen sok felesleges dolog is bekúszhat a bőröndbe. Nézzük meg az időjárás előrejelzést indulás előtt, hogy az adott időszakra várható-e eső, vagy hatalmas kánikula. Azért az sosem árt, ha biztos, ami biztos, van nálunk egy kardigán vagy kabát, ha megviccelne minket az időjárás. Esetleg egy esernyő vagy esőkabát is elfér. Persze vérmérséklete válogatja, de a legtöbb ember pihenni megy ilyenkor, és nem divatbemutatóra, így felesleges 12 féle szettet összeválogatni. Kényelmes és praktikus ruhákat csomagoljunk inkább, amelyek kis helyet foglalnak és nem gyűrődnek. Nekem biztos nem lenne kedvem a nyaralás alatt ingeket vagy szoknyákat vasalni.

Egészségügyi felszerelés, tisztálkodószerek

Ha repülővel megyünk, megvan, hogy pontosan mennyi folyadékot vihetünk fel, így nem árt esetleg kisebb üvegcsékbe átönteni a tusfürdőt, sampont stb. A nők esetében hasznos lehet a tisztaságibetét, tampon vagy amit te amúgy használsz. Ha vannak gyógyszereitek, amiket szedtek, azokat is tegyétek el, illetve fájdalom és lázcsillapító sem árt, ha van pár szem a táskában. Azt az évet írjuk, amikor pedig külön fel kell hívnom arra is a figyelmet, hogy maszk is legyen nálunk, hiszen sok országban most is kötelező. Repülőn az utazás időtartama alatt is.

Összességében elmondható, hogy persze minden pótolható és máshol is van bolt, ha kimarad a fogkrém vagy társai, de törekedjünk arra, hogy ne termeljünk több szemetet és vegyünk felesleges dolgokat.

Ami a kozmetikai szereket és az utazást illeti, arról itt olvashattok bővebben szakértőnk tollából.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
lengyelországban