fbpx

Hideg áfonyaleves

Ebben a rekkenő hőségben mi eshetne jobban, mint egy kis hideg gyümölcsleves? Nem csak szuper folyadékbeviteli forrás, de az áfonya még a bőrnek is jót tesz és tele van vitaminnal.
Hozzávalók 2 adag

1 alma

350 g áfonya (lehet fagyasztott is)

1 tk fahéj

1 tk citromlé

750 ml víz

6 g kukoricakeményítő

2 evőkanál méz

egy csipet só

20 ml író

Elkészítése

Elsőként vágjuk négyfelé az almát, vegyük ki a magházat, majd vágjuk még kisebb darabokra. Adjuk hozzá az áfonyát, a fahéjat és a citromlevet, keverjük össze, végül öntsük hozzá a vizet is. Ezt forraljuk össze, időnként kevergessük. Közben a kukoricakeményítőt keverjük el egy nagyon pici vízzel, és ezt is adjuk hozzá az áfonyás léhez. Ahogy felforrt, vegyük kisebb lángra a tűzhelyet és keverjük bele a mézet és a sót. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd botmixerrel pürésítsük.  Legvégül jöhet az író, amivel jó alaposan keverjük el. Hűtőhidegen az igazi! Jó étvágyat!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Kapcsolódó cikkek