fbpx

Könnyen elkészíthető ribizlis-joghurtos sütemény

Nagyon szeretem a gyümölcsös piskótákat, a joghurt pedig mindig szuper állagot és kellemes ízt ad a süteményeknek. Ebben a cikkben egy könnyen és gyorsan elkészíthető, bögrés ribizlis joghurtos desszert receptjét osztom meg veletek.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hozzávalók 4 főre (2,5 deciliteres bögrével)

0,5 csésze natúr vagy pirosgyümölcsös joghurt

1 csésze cukor

3 tojás

0,5 csésze olaj

1,5 csésze liszt

2 teáskanál sütőpor

1 csipet só

1 evőkanál reszelt citromhéj

1 csésze friss vörös ribizli (én 250 grammot használtam végül)

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tegyük egy nagy tálba a joghurtot, a cukrot, a tojásokat, az olajat, és keverjük őket jó alaposan össze, amíg krémes állagot nem kapunk. Majd jöhet a liszt, a sütőpor, a só, a citromhéj, és megint csak keverjük addig a tésztát, míg krémes nem lesz. Ezt követően a masszát öntsük sütőpapírral bélelt tepsinkbe, tortaformánkba, de akár muffinformát is használhatunk. Amennyiben nem szeretnénk sütőpapírt használni, tökéletesen megfelel, ha vajjal és liszttel előre megkenjük az edényünket. Szórjuk meg a tésztát a ribizlivel, és tegyük a süteményünket a sütőbe 25-30 percig. Amikor a széle már aranybarnára sült, illetve villapróbánknál a villa nem maradt ragacsos, morzsás, lekapcsolhatjuk a sütőt. Tálalás előtt hagyjuk kihűlni, és még bolondítsunk rajta ribizlivel vagy más egyéb bogyós gyümölccsel, esetleg fagylalttal. Jó étvágyat hozzá!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör