fbpx

Idén is lesz EcoPunk Találkozó Terényben!

Bánj úgy a földdel, mintha maradni akarnál! – Az EcoPunk Találkozó szlogenje a legjobb hívószó mindenkinek, aki egy karbonsemleges fesztiválon szeretne részt venni, és az érdekes, ismeretterjesztő előadások mellett szórakozni.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Idén harmadik alkalommal, augusztus 19 és 22 között szervezik meg az EcoPunk Találkozót Terényben, szó szerint a természet lágy ölén. Ha három szóval kéne leírnom, hogy mi ez a fesztivál, akkor az etikus, a környezetbarát és a közösség szavakkal élnék. Egyik alapítójukkal, Gergővel tartott tavalyi interjúnkban részletesebben olvashattok a fesztivál hátteréről, küldetéséről.

A fesztivál célja, hogy segítsenek a fenntarthatóság beillesztésében a hétköznapok során. Azt vallják, hogy nem elég elszigetelten cselekedni, helyette tömegeket szükséges megmozgatni a közös vízió elérésének érdekében. Az EcoPunk Találkozó megoldásokat, lehetőségeket, pozitív utakat mutat, ami könnyen hozzáférhető, értelmezhető. Mindezt pedig olyan szakértők előadásai és workshopok keretein belül, ami igazán leköti az érdeklődöket.

Ebben az évben is egy asztalhoz ültetnek nagy cégeket civil szervezetekkel, hogy legyen jelen a vitakultúra a környezetvédelem kapcsán, ami igazán egyedivé teszi az eseményt. A teljesség igénye nélkül, csak hogy párat említsek a meghívottak közül, jön a Tudatos Gyógyszerhasználti Egyesület, a WWF, továbbá a Magosvölgyi ökológiai gazdaság képviselője is. Ott lesz még Vászonzsákoslány Évi, Majoros Zita, a Printa alapítója, Koller Andi, a Zöldövezet társulástól, illetve Magyar-Hikisch Ági, a ne pazarolj csomagolásmentes bolt egyik alapítója. Egytől egyik olyan személyek, akik szerves részét képezik a hazai környezeti fenntarthatóságnak. A programok témájáról pedig részletesen itt olvashatsz.

De nem csak elméletben, a gyakorlatban is felhívják a szervezők a fesztiválozók figyelmét Földünk megóvásának fontosságára. A három nap alatt kiszámolhatod az ökológiai lábnyomodat, részt vehetsz erdőfürdőzésen, workshopokon tisztítószereket, pólószatyrot készíthetsz, de még a méhészkedésben is kipróbálhatod magad! Hamarosan pedig a zenei programokra is fény derül.

Mindemellett az EcoPunk Találkozó arra buzdítja a résztvevőket, hogy hozzanak magukkal többször használatos eszközöket, poharakat, tányérokat. A mosogatáshoz a szükséges eszközöket, körülményeket biztosítják. Továbbá arra is kérik a fesztivállakókat, hogy naturális, környezetbarát tisztálkodó szereket használjanak ottlétük során. Ezen kívül a fesztivál területén betétdíjas repoharakat és komposztálható edényeket használhatunk. Így a szelektív hulladékgyűjtés mellett a szervezők komposztálnak is! Ami pedig hab a tortán, hogy a fesztiválkarszalag újrahasznosított, ruhaként már nem funkcionáló farmeranyagból készült, környezetbarát szitafestékkel.

További információk a honlapon találhatók. Jegyvásárlásért pedig kattints ide.

Borítókép forrása: EcoPunk

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek