fbpx

Hogyan találjuk meg a stílusunkat?

A mai napig él bennem a kép, ahogy kiskamaszként görgetem a Youtubeot, hogy megtaláljam, most akkor nekem melyik zene tetszik. Mi az én stílusom? Legyek rocker vagy hippi? Nehéz kérdés. Felnőtt fejjel sem sokkal könnyebb kialakítani a mi egyedi stílusunkat.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Néha most is küzdök  azzal, hogy egy-egy ruha vásárlásakor el tudjam dönteni, az az én stílusom vagy csak a divatirányzat sodor magával. Összeszedtem pár pontot, ami szerintem segíthet kialakítani azt, akik mi valójában vagyunk, már, ami az öltözködést illeti.

Mi áll jól

Ha egy ruhadarab jól áll, nagyobb valószínűséggel fogjuk magunkat komfortosan érezni benne. Hiába divat mondjuk a mom jeans, ha rajtunk szörnyen áll, ne erőltessük! Fontos persze a kísérletezés: nyugodtan próbálj fel többféle, fajta ruhát, vedd figyelembe az alakodat, testi tulajdonságaidat és a végére ki fog kristályosodni, mi passzol hozzád.

Érezd magad jól benne

Az csak egy része a dolognak, hogy jól áll, de mi a helyzet azzal, hogyan érzed magad benne? Mert lehet úgy áll rajtad egy szoknya, mintha rád öntötték volna, te mégsem fogod benne önazonosnak érezni magad. Így pedig szépen lassan szűkülni fog a kör és rájössz, melyik stílus, és ruhadarabok állnak hozzád valóban közel.

Hagyd magad hibázni

A stílusunk, ahogy az alakunk és a divat, bizony változhat. Az, amit imádtam és jól is állt 22 évesen, ma már nem biztos, hogy tetszik vagy ugyanúgy mutat rajtam. Ez természetes, hiszen ehhez is idő kell. Hagyd magad kísérletezni és hibázni, maximum majd jókat nevetsz a képeken pár év múlva.

Ne korlátozd be magad

Én arra jöttem rá az évek során, hogy alapvetően a csinosabb, nőies darabok állnak hozzám közel. Ennek ellenére, sokszor van olyan, hogy sportosan érzem jól magam, vagy csak a kényelem diktál ebből a szempontból. Ne hagyd, hogy saját magadat skatulyázd be, hiszen a csinos és a sportos stílus is te vagy. Mindenből lehet olyat találni, ami még mindig illik hozzád, és jól is érzed magad benne.

Önazonosság

Ne az aktuális divat, vagy mások alakítsák a stílusodat. Persze, hatnak rá és ez természetes, hiszen mindenki onnan inspirálódik, de legyenek örök darabjaid is a szekrényben, amik nagy kedvencek és tükrözik, hogy ki is vagy valójában. Ha minden szezonra bevásárolsz a trendi darabokból, akkor egyrészt tönkre mész anyagilag, másrészt stílustalan is leszel. Mindig próbáld azokat a darabokat választani, amelyek valóban illenek hozzád, nem pedig egy szezonra szólnak.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek