fbpx

Cseresznyéslepény-nagymama receptje

Bár véget ért a cseresznyeszezon, azért, ha akad még otthon befőttként, esetleg fagyasztott formában, akkor ajánlom a nagymamám cseresznyéslepény receptjét. Nem fogjátok megbánni.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hozzávalók

500g liszt

30 dkg vaj

3 tojás + 1 tojás sárgája

1 csomag sütőpor

csipet só

fél csomag vaníliáscukor

20 dkg porcukor

késhegyni fahéj

1 kg magozott cseresznye

Elkészítés

Egy tálban először összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzá adagoljuk a vajat, a tojásokat és jól összedolgozzuk. Ha összeállt a tészta, kinyújtjuk, majd a kinyújtott tészta egyik felét sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Ezután belenyomkodjuk a cseresznyét, amelyet megbolondíthatunk előtte egy kis fahéjjal elkevert porcukorral. Végül helyezzük rá a tészta másik felét és villával szurkáljuk meg a tetejét, majd egy tojás sárgájával kenjük le. 200 fokon nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük, végül vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét és tálalhatjuk is!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör