fbpx

Vegán babos-cukkinis vöröslencse ragu bulgurral

Nagyon guszta vegán receptet találtam a prove.hu oldalán, ami nemcsak írásban, hanem a valóságban is mennyei. Kipróbáltam, és mivel nagy sikert aratott, szerettem volna megosztani veletek is.
Hozzávalók 4 adaghoz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 szelet fokhagyma
  • 1 db kisebb cukkini
  • 1 csésze vöröslencse
  • 1 konzerv hámozott paradicsom (én sűrített paradicsommal készítettem)
  • 1 konzerv vörösbab
  • Fűszerek (bazsalikom, oregano, só, bors, ha valaki csípősen szereti, mehet bele chili)
  • 1 csészényi Bulgur
  • Körethez petrezselyem
Elkészítés

A vöröslencsét egy-két órával a főzés előtt áztasd be.

A bulgurt kevés olajon pirítsd meg, majd másfélszeres mennyiségű sós (igény esetén fűszerezett) vízben addig főzd, amíg a vizet magába nem szívta. Ezt követően fedd le, és hagyd még állni legalább 10 percet. Így biztosan elég puha lesz.

A vöröshagymát vágd apróra, kevés olajon pirítsd meg, tedd hozzá a végén a fokhagymát, és ha az is megpirult, jöhet a cukkini és a fűszerek. Keverj rajta egyet, és add hozzá a beáztatott vöröslencsét. Ezt követi a paradicsomkonzerv és egy kis víz, amit főzz össze körülbelül 10 percig. A végén tedd bele a babot, pár percig még főzd őket együtt és kész. Tálald bulgurral együtt, petrezselyemmel díszítve. Jó étvágyat hozzá!

Az eredeti receptet itt találod.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Kapcsolódó cikkek