fbpx

Külföldi úticélok télre – avagy kezdd az évet kikapcsolódással

Elképesztő akciókkal kecsegtetnek megint bizonyos repülőtársaságok, ezért érdemes az évkezdést lefojtani egy kis külföldi kiruccanással! Mutatjuk, merre induljatok.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Poznan, Lengyelország

Már – már nevetségesen olcsó a repülőjegy lengyel barátainkhoz, akár Poznan, akár Krakkó az úticélunk. Mi most az előbbit ajánljuk, mert arról kicsit kevesebbet hallani, pedig legalább annyi izgalmat rejt, mint híresebbik társa. Poznan óvárosa egy gyönyörű térrel várja az idelátogatókat, melyet színes házak öveznek, és két híres kecske őriz a reneszánsz városháza homlokzatán. Megkóstolhatjuk útközben a híres St. Martin croissant-t, amit fehér színű mákkal árulnak, és ha ennél komolyabban is érdekel minket ez a gasztronómiai különlegesség akkor ellátogathatunk a Croissant múzeumba is! Ha már itt járunk, ne hagyjuk ki az Old Brewery-t sem. Poznan izgalmas művész centruma azért kapta ezt a nevet, mert egy 19. századi sőrfőzde épületében kapott helyet. Itt találunk számtalan üzletet, egy sörkertet, és a művészet megannyi formáját! Végezetül pedig, ha az időjárás engedi, járjuk be a Citadel parkot, ahol a természet ölelésében számtalan művészi installációra bukkanhatunk.

Amman, Jordánia

Ha délre vágyunk, de nem hőségbe, akkor ez a legjobb alkalom ellátogatni Jordániába, hiszen most rettentően olcsón indulnak oda a Ryanair gépei. Ráadásul ilyenkor tömegtől sem kell tartanunk, miközben hihetetlen történelmi csodákat tárhatunk fel. Ott van a Herkules templom az ammani Citadellán, a római színház maradványai, vagy az Umayyad palota romjai. Ebben a városban lényegében minden sarkon a lábaink előtt hever a történelem! És akkor még nem beszéltünk Jordánia elképesztő kincséről, Petráról, amit egy életben egyszer mindenkinek látnia kell. Igaz, Ammanból ez egy jó három órás autóutat jelent, ám a sziklák közötti ókori város látványa bőven megéri ezt az áldozatot.

úticél
Petra
Billund, Dánia

Billund az a hely, ahova gyerekekkel is érdemes ellátogatni, hiszen ez a Lego fővárosa. Ennek megfelelően pedig itt találjuk a Legoland-et és a Lego House-t, amiben olyan izgalmas terek várnak, mind mind a színes téglákból kiépítve, hogy még a felnőtteknek is eláll a lélegzete! Várak, dínók, legó-dzsungelek, megannyi interaktív installáció, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. De ott van még a modern építészet, mellette a színes házak, a kanális, a Billund környéki kirándulóhelyek, és a hangulatos kávézók. Ha pedig további izgalmas családi programokra szeretnétek benevezni akkor vár a Lalandia, ahol jégkori pálya, minigolf, bowling, és egy hatalmas beltéri medencés élménypark kínál szórakozási lehetőséget!

Luxemburg, Luxemburg

Ha csodás téli tájakra, havas hegycsúcsokra és zöld legelők látványára vágysz, akkor Luxemburg legyen az úticélod! Nemcsak természeti kincsekben gazdag a térség, hanem építészetileg is sok izgalmat nyújt. Érdemes Luxemburg óvárosában kezdeni, ami 1994 óta az UNESCO Világörökség része. A számtalan öreg híddal keresztezett folyó partján megannyi régi épületet csodálhatunk meg, ahogyan a vár felé sétálunk. Ez a látvány hóesésben még meseszerűbb! Érdemes feljebb is merészkednünk a városfal mentén a sziklák tetejéig, hogy elénk táruljona parkokkal, kertekkel és erődökkel tarkított város képe. Majd csodáljuk meg a Nemzeti múzeumot! És ha már Luxemburgban járunk, ne hagyjuk ki a festői szépségű Vianden várat sem, amely egy domb tetejéről magasodik a folyó fölé, s körülötte a hegyek, és a természet nyújtanak tökéletes kilátást!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
lengyelországban