fbpx

Vitamindús saláta mézes dresszinggel

Nekem régen mindig az volt a gondom a salátákkal, hogy unalmassá váltak egy idő után, nem tudtam mivel dobjam fel őket. Aztán elkezdtem dresszingekkel kísérletezni, amik igazán sokat számítanak, ha jó kombinációt választunk!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hozzávalók a salátához:

Fél doboz búzacsíra (kb. 50 g)

2 paradicsom

Fél fejes saláta

1 nagy kápia paprika

⅓ lilahagyma

½ kígyóuborka

Hozzávalók a dresszinghez:

1.5 teáskanál méz

1 teáskanál mustár

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 csipet só

1 csipet bors

Elkészítés:

A saláta hozzávalóit mossuk meg, majd a csíra kivételével aprítsunk fel mindent és egy nagy tálban keverjük össze. 

Ezután egy kistálban vagy bögrében, egy kanál segítségével alaposan dolgozzuk el a dresszing hozzávalóit. Ha mindennel kész vagyunk, öntsük a dresszinget a salátára.

Tipp a megfelelő eloszlatáshoz: én szeretek jól zárható ételhordó dobozt használni, ebbe teszem a salátát, ráöntöm a dresszinget, majd becsukom a dobozt és jól összerázom az egészet. Így biztosan mindenhova jut az öntetből, és megfelelően elkeverednek a zöldségek is! 

Miután kész vagyunk, tehetjük egy szebb tálaló tálba a salátánkat és és húsos, vagy vegetáriánus ételek mellé szervírozzuk.

+tipp: ha a salátába beledobálunk néhány olívaolajon és szójaszószban átsütött tofu szeletet, akkor teljes értékű egytálételként is megállja a helyét ez a keverék, mondjuk könnyű vacsora gyanánt.

/A kép csak illusztráció/

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör