fbpx

A méregtelenítés egyik opciója: turmix

A zeller, a répa és az alma külön-külön is szuperegészséges termések. De együtt még inkább képesek kifejteni a hatásukat. A belőlük készült turmix amellett, hogy méregtelenít, megannyi vitamint tartalmaz.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hozzávalók (1 adag)

  • 1 kisebb alma
  • 1 fél vagy 1 kisebb répa
  • 2-3 zellerszár
  • 1,5 dl víz

Elkészítés

Aprítógép hiányában én lereszeltem a nagy lyukú reszelőn a hámozott almát és a hámozott répát. Ezt követően nagyon kis darabokra vágtam a zellerszárat, majd egy tálba öntöttem őket, töltöttem hozzá vizet és összeturmixoltam. A kapott ital állagát hígíthatjuk, de akár sűríthetjük a víz mennyiségétől függően.

A zeller gyulladás-, vérnyomás és koleszterinszint csökkentő hatással bír, a sárgarépa magas A-vitamin és béta-karotin tartalommal rendelkezik. Az alma A, B, C vitamint tartalmaz, továbbá ásványi anyagokból is bővelkedik: a benne található kálium, a kalcium, a cink, a fluor, a jód, a szelén segítenek egészségünk megőrzésében, hozzájárulnak a méregtelenítés folyamataihoz.

A turmixot fogyasszuk a nap bármely szakaszában.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör