fbpx

Fagyi reggelire? Naná! – Banános-sárgabarackos fagyi recept

Nyáron nincs is jobb reggeli, mint egy hűsítő fagyi, amit egészséges változatban is elkészíthetsz és ugyanúgy díszíthetsz, mint egy smoothie tálat!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Fagyi hozzávalók 1 főre:

2 db banán

2 db sárgabarack

2 evőkanál növényi tej

1 kávéskanál fahéj és/vagy vanília aroma

Díszítés ízlés szerint: például friss gyümölcs, magvak, goji bogyó

Elkészítése:

Este darabold fel a banánokat és egy műanyag ételhordó dobozba téve tedd a fagyasztóba. Reggelre így pont jó állagúak lesznek, de ha napközben szeretnél ilyet készíteni, akkor nagyjából két óra hűtéssel ugyanezt az eredményt éred el. Ezután mindössze egy jó teljesítményű aprítóra vagy turmixgépre lesz szükséged, ami képes dolgozni a jeges dolgokkal is. Ha a te eszközöd kevésbé erős, akkor egy nagyon picit hagyd olvadni a banánokat.

Vágd félbea friss sárgabarackokat, majd minden hozzávalót helyezd a turmixgépbe/aprítóba, és jó alaposan dolgozd össze őket. Így kapsz egy krémes, fagyi állagú masszát. Ezután nincs más dolgod, mint egy tálba kanalazni a fagyit, és kedvedre megszórni mindenféle jóval! 

+tipp: bármilyen gyümölccsel társíthatod a banánt, készíthetsz mangós vagy erdei gyümölcsös fagyit is, a lényeg, hogy az alap a banán legyen, ettől válik krémessé a fagyi!

További reggeli tippek itt.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör