fbpx

Házi levendulaszörp recept

Itt a levendula szezon, így ideje élvezni ennek minden formáját. Íme egy házi levendulaszörp recept, amit ti is könnyen elkészíthettek. Tökéletes kiegészítője a nyári hűs napoknak!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hozzávalók 2 adaghoz

30 dkg levendulavirág

1 kg cukor

2 db citrom

0,5  liter víz

Levendulaszörp elkészítés

Szedjük le a levendulavirágokat a szárról, majd vágjuk fel a citromokat. Ezt követően tegyük fel forrni a vizet a cukorral, a citrommal és a levendulákkal. Egyszeri forralás után alaposan keverjük el, és tegyük hűvös helyre állni. A levet egy napig, de legalább 12 óráig hagyjuk pihenni. Később szűrjük le és forraljuk fel még egyszer. A levendula szörpöt töltsük át csatos- vagy befőttesüvegekbe, felbontás után pedig mindenképp a hűtőben tároljuk.

Kapcsolódó cikkek