fbpx
Balatonfüred nyüzsgő városában számos gasztronómiai remek nyílik nap, mint nap. Ezek közül mutatok be nektek hármat, ami számomra a legkedvesebb eddig.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

BazsaLicom bistro

Lilla és Balázs Olaszországi kalandozásaik során inspirálódtak, majd hazatérve elindították közös food truckjukat. Miután bejárták az országot, érezték, hogy eljött a letelepedés ideje. Ekkor nyitották meg bisztrójukat, a BazsaLicomot Balatonfüreden, a Blaha Lujza utca 9-ben. Az étlapon érződik az olasz hatás, ha egy finom tonhalas pennét ennénk, akkor itt a helyünk! De a burger imádók is bőven találnak maguknak valót: a tépett sertéshúsos változattól, a vega burgerig sok lehetőség közül válogathatunk. Az almás-fahéjas fánk karamellel pedig minden édesszájú álmát felülmúlja! Ha Füreden jártok és ebédelnétek egy jót, akkor itt biztosan nem fogtok csalódni!

Pazar Coffee Company

A Balaton partjától csupán néhány méterre található a Pazar, az Aranyhíd sétányon. Az újhullámos kávézóban sötét pörkölésű feketét is kérhetünk, de a mostanában  nagy sikerű világos pörkölést is megtaláljuk. Az atmoszféra mind a teraszon, mind a belső térben verhetetlen, tökéletes a hely egyedül olvasásra, de barátnős csevejre is. Kávét pedig nem csak ott fogyaszthatunk, bő választék vár minket a szemes verziókból is, amiket hazavihetünk, hogy otthon is átéljük a Pazar életérzést.

Anjuna

A Pazar szomszédságában találjuk az Anjuna jégkrémezőt, ahol igazi gyümölcsös jeges finomságokat ehetünk. A híres jégkrémeik mellett pedig az Anjuna azon kevés itthoni helyek közé tartozik, ahol az acai tálat is van szerencsénk kipróbálni. Ez egy fagyihoz hasonló, bogyós gyümölcsből készült massza, amire különböző feltétek kerülnek, ezáltal egy nagyon egészséges reggelit kapunk.

Balatonfüredi borhetek

Ha pedig augusztus vége előtt jártok Füreden, akkor ne hagyjátok ki a borheteket! A kikötő mellett induló fesztiválon számos pincészet jobbnál-jobb borait kóstolhatjuk. Emellett pedig koncertekkel, látványfőzéssel és borbemutatókkal várnak minden érdeklődőt. Aki pedig inkább pálinkázna, nos arra is van lehetőség!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör