fbpx
Télen is szeretnél zöldséget enni, és az éppen szezonális lehetőségeket kimaxolni? Erre tökéletes megoldás a savanyúság, amit te magad is el tudsz készíteni otthon. Savanyított lilahagyma recept következik.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hozzávalók (1 közepes befőttesüvegnyi adaghoz)

2 közepes vagy egy nagyobb darab lilahagyma

3 dl víz

2 ek cukor

1 nagyobb darab babérlevél

1,5 dl bio almaecet

2 tk só

1 tk egész bors

Elkészítés

Fogjunk egy lábast, és tegyük bele mindent a hagymán kívül. Addig melegítsük, illetve kavargassuk, amíg a cukor és a só is elolvad. Közben nyugodtan kóstolgassuk, mert van, aki kicsit sósabban, van aki édesebben kedveli. Majd vágjuk fel a lilahagymát kissé vékonyabb szeletekre, és tegyük bele a befőttesüvegbe, aztán öntsük rá a levet. Ha kihűlt, tegyük be a hűtőbe, és hagyjuk állni. Amennyiben nagyon türelmetlenek vagyunk, nagyjából 1 vagy 1,5 óra után már lehet belőle enni, de minél tovább áll, annál jobban összeérnek az ízek és megpuhul a hagyma. 

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32