fbpx

5 tipp a kávé helyettesítésére

Sokan vagyunk, akik el se tudnánk képzelni a napindító rutint kávé nélkül. De érezted már te is, hogy miután megittad a szokásos kávédat, nem hat? Mintha már az ereidben is az csörgedezne, és immúnis lettél rá? Ilyen esetekre számos más élénkítő forró italt készíthetsz!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Chai

A chai egy indiai fűszernövénykeverék, alapja fekete tea, megfűszerezve többek között kardamommal, szegfűszeggel, fahéjjal. Én általában latte-ként iszom, vagyis mézzel és tejjel. A fűszerezése nagyon különleges ízt ad neki, és az élénkítő hatása mellett méregtelenít is. A legtöbb bioboltban kapható!

Matcha tea

A matcha tea japán eredetű, rengeteg jótékony hatása van. Ez a zöld színű természetes koffeinforrás a kávéval ellentétben, fokozatosan szabadul fel a szervezetben, így hosszútávon biztosít neked energiát. Védi és erősíti az immunrendszert, méregtelenít, antioxidánsokat szabadít fel. Bioboltokban és japán teaboltokban is fellelheted!

kávé
Maté tea

A Maté teában szerepel minden, ami egy kávéban, teában és csokoládéban is megvan. De ezentúl rengeteg vitamint és ásványi anyagokat tartalmaz, ami elengedhetetlen a szervezet számára. A Matcha teához hasonlóan, a Maté tea is antioxidánsokat szabadít fel. Ezt a teát szintén bioboltokban, drogériákban találod.

Zöld tea

Kínában kizárólag zöld teát fogyasztanak az emberek. Nem hiába, számunkra is talán ez a legismertebb kávéhelyettesítő. Ez a tea kevesebb koffeint tartalmaz, mint a kávé, ezért ha ugyanazt a hatást szeretnénk elérni, többet kell belőle fogyasztanunk egy csészével. Viszont a zöld tea nem csak abban segít, hogy ne aludj el tennivalóid közepette, hanem hozzájárul az agy hatékony működéséhez is! Szinte bárhol kapható, de mi javasoljuk, hogy a kínai boltokban keressük fel.

Citromos víz

Sokszor nem is gondolnánk, hogy tompaságunk abból ered, hogy nem fogyasztunk elég folyadékot. Egy nap átlagosan szükségünk lenne legalább 1,5-2 liter víz fogyasztására. Éppen ezért talán nem is hinnénk, hogy egy nagy pohár citromos víz mikre képes! Méregtelenítő hatása mellett segít fenntartani a test pH-egyensúlyát, elősegíti az emésztőrendszer működését. C-vitamint, káliumot, kálciumot, ásványi anyagokat tartalmaz. A kávéval ellentétben pedig képes hidratálni.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör