fbpx

Gasztrotúra tippek 2.- budapesti reggelizőhelyek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Gasztrotúra sorozatunk következő állomása Budapest, és itt is kifejezetten a reggelizőhelyekre koncentrálunk. A főváros hemzseg a jó kávézoktól, ahol friss kávé és mindenféle finomságok várnak, és a későn kelőknek sem kell aggódni, a brunch lehetősége szinte mindenhol adott. Vegyük a nyakunkba a várost, és nézzük meg hova érdemes mindenképp betérni, ha a nap legfontosabb étkezésére vágyunk.

Anyám szerint

Mégis ki tudná jobban mire van szükségünk, mint a drága mama? Az Anyám szerint pontosan ezen koncepció alapján készült, sőt, a tulajdonos anyukája sűrűn fel is bukkan a helyszínen. Például a szerdai rétes napon, amikor a csodás házi süteményeivel lepi meg a látogatókat. A város szívében, a Wesselényi utca 25. szám alatt található vintage stílusú kis hely, házi készítésű süteményekkel, friss alapanyagokkal várja a vendégeket. A reggeliző mindenkire gondolt amúgy, lehet itt kapni gluténmentes, laktózmentes, cukormentes, de még vegán termékeket is. Ha nem vagy az a túlságosan koránkelő fajta, még a brunch időszakot elkaphatod a helyen, mindenféle finom és laktató menüvel. A kutya tulajdonosoknak még ekkor sem kell megválniuk a kedvencüktől, ugyanis a hely kutyabarát. A kis hátsókertben és teraszon pedig a jóidőben élvezhetjük a belvárosban olyan ritka zöldet.

Madal Cafe

Ha igazi relaxációra vágysz, keresd fel a Madal Cafe valamelyik üzletét a városban. Szerencsére bizony már egyre több helyszínen futhatunk bele ebbe a jó hangulatú helybe. Nem csak az teszi különlegessé, hogy nem tudsz olyan helyre menni, ahol ne mosolyognának rád, de a kávék is elképesztően jó minőségűek. Nem titkolt céljuk, hogy hozzájáruljanak az újhullámos kávéforradalomhoz és megteremtsék a minőségi reggelizést. Természetesen itt is gondoltak a különböző allergiákra vagy igényekre, így alternatív tejek, vegán ételek is várják az ide látogatót. A kávézó hangulata, a zenei aláfestés is mind azt a cél szolgálják, hogy a sokszor stresszes reggel egy kicsit békésebben induljon. A név is Sri Chinmoy békefilozófustól ered, így válhat a Madal Cafe a béke szigetévé Budapesten.

Csészényi kávézó

A Krisztina körúton található kis hely egy igazi időutazás. Amint belépsz ide, szinte egy másik évezredben találod magad. A különleges kávédarálók a falon, a régi képek és újságok, amik díszítik a helyet, illetve a bútorok, mind egy nagyon családias és történelmi hangulatot adnak a kávézónak. Nem is csoda ez a hangulat, hiszen a régi Rill órásműhely helyén nyílt. Több mint 30 féle kávé közül válogathatunk a világ minden tájáról. Ráadásul a hely különlegessége, hogy helyben pörkölik azokat, így még ízesebb és frissebb nedűt szürcsölhetünk. Ha tényleg van időnk reggelizni és megadni a módját a slow mozgalom jegyében, akkor a legjobb helyen járunk. De nem csak reggel, este is várják a kávérajongókat. Emellett teák, forró italok, sütemények és szendvicsek közül is választhatunk, amelyek idényenként változnak. A békebeli hangulat pedig megadja az egésznek a jellegét: egy jó fekete, egy újság és az ember máris a 20-as években érzi magát.

Home of Franziska

Bizony, Franziska végre otthonra lelt, méghozzá az Iskola utcában, Budán. A dekadens környezet pedig hatott rá bőven: egy igazán letisztult, mégis nagyon otthonos, barátságos hely alakult itt ki. Ez látszódik a menün is: aprólékosan lettek összeválogatva a hozzávalók, hogy mindenből a lehető legjobb sülhessen ki. A desszertek, reggelik kialakításánál fontos szempont, hogy nem használnak állati zsiradékot, tejet, gabonalisztet vagy fehércukrot. Igyekeznek mindent természetes módon pótolni, így amire viszont számíthatunk, az sok gyümölcs és zöldség és friss hozzávalók. Nem csak finom kávét, de egészséges, napindító smoothiet is vehetünk itt, a pirítósunk, breakfast burgerünk vagy éppen a zabkásánk mellé. Nem csak reggeliző hely, de bruncholni vagy ebédelni is érdemes betérni ide.

By Beans Coffe

Ki gondolná, hogy egy piacon is lehet jót reggelizni. Pedig a Hold utcai Belvárosi Piacon még ez is lehetséges (és még nagyon sok minden más is). Az itt található By Beans Coffe igazán vagány külsővel és újhullámos kínálattal rendelkezik. Svéd pörkölőtől vásárolt kávéjuk biztosan mindenkit felpörget kora reggel, de akár teázni, forró csokizni, nyáron jeges kávézni is van lehetőség. Kora reggeltől, egész napon át lehet reggelizni és olyan finomságok közül választhatunk, mint a különböző péksütemények, akár vegán változatban is. A tulajdonosok választása a piaci helyszínre, amúgy egy portugál minta alapján esett. A Hold utcai piac széleskörű gasztronómiai választékából már csak egy igazán jó kávézós hely hiányzott, így pedig már tökéletes a paletta. Szerencsére most már több helyen is megtalálhatod őket.

Oh My Green Bisztró

Akik szeretnének kicsit jobban oda figyelni az egészséges napkezdésre, vagy vegánok, illetve valamilyen ételintoleranciában szenvednek, azoknak tökéletes reggeliző hely Budapesten az Oh My Green Bisztró.  Az 5. kerületben, a Petőfi Sándor utcában található reggeliző és ebédelőhely minden igényt kielégít. Akiknek nincs idejük beülni, a food to go vonalnak köszönhetően, a frissen előre csomagolt ételeket vihetik egyből. Szuper egészséges saláták, zöldségkrémek, wrapek és smoothiek közül lehet választani és itt sem ér hamar véget a reggeli időszaka. Itt biztos, hogy minden alapanyag friss és egészséges, így, ha szeretnél tudatosan étkezni, mindenképpen itt indítsd a napodat.

Figyelem! Jelenleg a hely zárva van, viszont házhoz szállítással még mindig élhettek!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32