fbpx

Személyes kedvenceink a Palotanegyedben

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Palotanegyedet, vagyis régi elnevezésén a Mágnásfertályt az 1848-49-es forradalom után kezdték beépíteni. Ezen a területen arisztokraták, gazdag polgárok és nemesek neves építészeket felkérve palotákat és kúriákat építtettek lakóházakként. A gyönyörű épületek mellett, mint például a Wenchkheim-palota, vagyis a mai Szabó Ervin könyvtár, és a Nemzeti Múzeum környékén található Bródy Sándor utcai palotákon kívül, számos lehetőségünk van arra, hogy egy kávéra, reggelire vagy estebédre térjünk be, és élvezzük ezt a kivételes hangulatú kerületrészt.

Ez a cikkünk szolgáljon most kalauzként nektek. A Harminckettesek terétől indulunk és a Rákóczi téren fogunk kilyukadni. De nem a körúton haladva! Bár szerettem volna a Wok and Tandoori-t is említeni, de ők már kétszer helyet kaptak a rovatunkban. Az állomások pedig a következők:

Al Dente

A Krúdy utcában található olasz étteremnek egyébként már ugyanebben az utcában megtalálható a street food-os változata is, ami szintén megér egy látogatást. Viszont amelyik a legautentikusabb a kettő közül, az minden bizonnyal a látványkonyhával rendelkező Al Dente étterem. Az étlapon nem csak pizzát és tésztát találsz, hanem széles választékát báránynak, borjúnak, csirkének és halnak is! Az Al Dente egyébként egy magyar-olasz házaspár vállalkozása, így nem meglepő, hogy a helyre betérve igazi olasz életérzés fogad minket. Az olasz csapat szívét, lelkét és minőségi alapanyagaikat is beleteszik az ételedbe, hogy minden falatban érezhesd az ő konyhájukat!

Butter Brothers

Régi nevén a The Hatchery a szintén a Krúdy Gyula utcában van, az Al Dente-től pár háznyira. Elképesztően finom pékárukból legszívesebben minden reggel vásárolnék egyet. Én nagyon szeretem a bazsalikomos-paradicsomos papucsukat, a túróstáskájukat és a kakaóscsigájukat, de sokszor megesik, hogy az aszalt-paradicsomos kovászos kenyerükkel térek haza. Az árakat nem lehet összehasonlítani a kisközértekkel, viszont a minőséget igen, és az messze meghalad mindenkit!

Fotó: Tajnay Dorottya (a képen a Lumen zöldséges pad thai étele)
Lumen Kávézó

A Palotanegyedben két Lumen is található, kisebbik a Mikszáth téren helyezkedik el, jellegzetes hangulattal. A nagyobbik Lumen a Horánszky utcában van, ahol nagyobb választékban ihatunk és ehetünk is. A Lumen többször ad olyan izgalmas eseményeknek helyet, mint például a hazai tervezőkből összeállt Markett, vagy kisebb koncertek, rendezvények. A forgalom nagy, de nem csoda, hiszen kézműves söröktől kezdve, desszertig, bármit találunk az étlapon! Ráadásul maga a légkör is nagyon izgalmas, a kerthelyiség hívogatóan van díszítve, ami lényegében egy belső udvar, elzárva mindenféle zajtól, városi ingertől. Én legtöbbször akkor látogatok el hozzájuk, ha megkívánom a sztrapacskát. A Lumenében még sose csalódtam!

Art Cafe Muse

Az Art Cafe Muse pár hete nyitotta ki ajtajait a Mária utca és a Bródy Sándor utca sarkán. Ha valakinek ismerős a Painters Palace, akkor már érti is, miért közvetlenül mellette nyitott ugyanaz a csapat egy nagyon egyedi hangulatú kávézót! Jelenleg teákat, kávékat tudunk fogyasztani náluk, de idővel készülnek alkoholos italokkal, ételválasztékkal is. Az Art Cafe Museumot azoknak ajánlom, akik szeretnének inspirálódni, magukat körül venni művészekkel, és eltölteni pár órát egy egyébként otthonos és hívogató helyen! 

Coffee Stand Gutenberg

A Palotanegyed legjobb speciality kávéját eddig határozottan itt ittam. A Coffee Stand Gutenberg egy aprócska hely a Rákóczi térhez közel, ahol lényegében csak egy barista, és a kávéfőzéshez szükséges eszközök férnek el. Bár van lehetőség leülni a hely előtti asztalokhoz, de a kiszolgálás nagyon készségesen tölti tele a többször használatos kávéscsészénket, ha éppen nagy rohanásban innánk a sokszor életmentő feketét! A kávén kívül péksüteményeket is tudunk vásárolni, ha tényleg semmire nem volt időnk indulás előtt.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör