fbpx

Szülők gardróbja: így használd fel újra

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A legtöbb kislánynak van olyan időszaka, amikor könnyes szemmel nézegeti anyukája magassarkúját, a nagymama nyakláncát, és alig várja, hogy ő is ilyen felnőttes ruhákba járhasson. Nos, ez nálam sem volt másképp, árgus szemekkel figyeltem a családom női tagjainak öltözködését, kiegészítőjét és ez sokban befolyásolta, hogy ma mit hordok, vagy éppen mit nem.

A tudatos vásárlásról már többször is írtunk, ahogy arról is, hogy a turkálók választása a fast fashion darabok helyett mennyivel jobb és környezetkímélőbb öltet. De mi van, ha azt mondom, hogy elég, ha körbe nézel a szüleid, nagyszüleid gardróbjában, és ezer kincs vár rád ott is?

A divat, az öltözködés, már egészen fiatalon elkezdett érdekleni és hosszú időbe telt, mire elkezdtem kialakítani a stílusomat, halkan jegyzem meg, a folyamat azért még tart. Akkor vettem csak észre igazán, hogy mennyire fontos része az öltözködés és a ruhák az életemnek, amikor jött a vírus, én pedig elkezdtem otthonról dolgozni. Eleinte felszabadító volt a smink nélküliség, és a pizsama, kényelmes melegítők váltogatása. Aztán rájöttem, mennyire meghatározta a kedvemet a készülődés és az adott szett, amit kiválasztottam. És, hogy a ruháknak bizony igenis van érzelmi hatása és töltete.

Az első darab, amit a szüleim gardróbjából nyúltam, az apukám esküvői királykék ingje volt. Imádtam. Egyrészt mert csodás színe volt, másrészt mert ezer féle képen lehetett hordani, és persze, mert apukámé volt, így az eszmei értéke is felsokszorzódott. Ő pedig egyáltalán nem bánta az újragondolását az egykori ingjének.

öltözködés
Fotó: Heszler Ramóna

Aztán nemrég, amikor a nagymamám meghalt, kiszortíroztuk a szekrényét. Én mindig is szerettem a stílusát, igazán nőies és kifinomult volt. Egyszer csak kikandikált egy szép, virágos szoknya, amit mindig imádtam rajta. Először azt gondoltam csak elrakom emlékbe, az illata miatt. Aztán ahogy teltek múltak a napok, rájöttem, többféleképpen is fel tudom használni ezt a soha el nem nyűhető darabot. Lehetek benne sportosan elegáns, nőiesen csinos vagy éppen egy kissé hippi. Erre hoztam most nektek pár variációt. Előre is elnézést kérek, mivel nem volt más megoldás, ezért a tükörben fotózás maradt, amit nem gyakran csinálok.

  1. Sportosan elegáns

Ebben a szettben a kényelemé a főszerep. A virágos szoknya amúgyis elég feltűnő, mellé egy szürke pamut póló és egy szürke edzőcipő dukál. Egy egyszerű fekete övvel máris az én méretem lesz a nagymamám egykori csinos szoknyája.

öltözködés
Fotó: Heszler Ramóna
  1. Csinosan, bármilyen eseményen

A következő szetthez nincs másra szükség csak a szoknyára, az előző övre és egy szép magassarkúra. Ha mellé akad még valami letisztult táska is, akkor még tökéletesebb lesz ez az elegáns összeállítás, amit akár egy esküvőre is simán fel lehet venni.

öltözködés
Fotó: Heszler Ramóna
  1. Tavasztündér

Hasonlóképpen az előzőhöz, csak egy övre és a szoknyára van szükségünk, de most elég, ha csak feljebb húzzuk a szoknyát, és azt egy övvel fogjuk meg. Mivel a szoknya elég hosszú, még így is elég ízléses a hossza. Mellé egy babarózsaszín telitalpú és máris mehetünk a városba vagy akár egy randira.

öltözködés
Fotó: Heszler Ramóna
  1. Nyári szett

Tudom, hogy már javában szeptember végét tapossuk, bár még bőven 28 fok körül mozog a hőmérséklet, így nem hagyhattam ki a nyári szettet sem. Ha épp csak lerohannál a strandra, és szeretnél valami lenge, de divatos szerelést, akkor csak felkapod ezt a szoknyát, a fürdőruha felső mellé és indulhatsz is. Napszemüveg és szandál persze kötelező kellék.

öltözködés
Fotó: Heszler Ramóna
  1. Hűvösebb napokra

Ha már elkell a hosszabb nadrág, de még azért napos az idő, akkor a szoknyából akár felsőt is tudunk varázsolni. Elég ha belebújúnk, és a már többször jó szolgálatot tett övvel összefogjuk. Hozzá egy színben passzoló nadrág és egy csinosabb sportcipő és senki nem fogja megmondani, hogy egy szoknya van a „nyakadban”.

öltözködés
Fotó: Heszler Ramóna

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek