fbpx
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A test és a lélek kihatnak egymásra, ez tény. Ha a lelkünkben zűr van, akkor bizony az ki tud hatni a fizikai állapotunkra. Mégis mi tudná egy kicsit megmelegíteni a belsőnket egy ilyen őszi időszakban, mint pár lélekemelő film? Most hoztunk nektek pár ötletet, amelyek jobb kedvre tudnak deríteni, miközben mélyebb mondanivalójuk is van.

A család kicsi kincse

Sokáig az egyik kedvenc filmünk volt egy barátnőmmel, akivel szinte minden hétvégén megnéztük, főleg, mikor kissé rossz kedvünk volt. A film egy eléggé bogaras családról szól, ahol Olive, a család legkisebb tagja a nagypapája felkészítésével egy szépségversenyre készül. Akad itt némasági fogadalmat tett nagytestvér, a kezdetektől bukásra ítélt ötletében vakon hívő apa, egy illegális szerekkel vidám nagypapa, egy öngyilkossági kísérlet utáni nagybácsi, és egy köztük egyensúlyozni próbáló anyuka. Szóval ez a csomó fura figura bepréseli magát a kisbuszba, hogy elkísérjék az egyértelműen nem szépségverseny típus kislányt Kaliforniába. Abszurd humor, gyönyörű és lélekemelő pillanatok.

Ízek, imák, szerelmek

Kamaszkoromban oda voltam ezért a filmért, aztán idővel kopott ez az érzés, de még mindig szívesen ajánlom, ha az ember lelket melengető szórakozásra vágyik. A film egy házasságában boldogtalan nőt mutat be, aki aztán egyszer csak gondol egyet és felrúgja ezt az egészet, és elkezdi utazni. Bejárja Olaszországot, Indiát és Balit is. Közben megismeri saját magát: a testét és a lelkét egyaránt, miközben rátalál a szerelem is. A filmet gyönyörű helyszínek, vidám és elgondolkodtató pillanatok jellemzik.

Életrevalók

Ez az a film, amelyből szinte mindenki tud egy kedvenc idézetet vagy jelenetet. Ha eddig nem értékeltük volna eléggé, milyen szerencsés helyzetben vagyunk, akkor ez a film a nekünk való. A francia filmben a gazdag Philippe egyejtőernyőbaleset után nyaktól lefelé lebénul. Segítségéül egy gettóból jött fiatalt, Drisst veszi fel, aki egyébként nemrég szabadult a börtönből, és aligha tűnik alkalmasnak. Két egészen más világ találkozik, mégis barátság szövődik köztük. Egy igazi lelket simogató film, a maga humorával és szépségeivel.

Az igazi csoda

Talán senkinek nem kell bemutatni azt az érzést, amikor gyerekként új élethelyzetben, közösségben találtuk magunkat. Ezzel szembesül Auggie Pullman is, aki bár kedves és okos, de arcdeformitással született, így többszörösen hátrányos helyzetből indul. Eddig édesanyjával tanult otthon, de úgy érezték ideje neki is a közösségbe beilleszkednie. Ő sem vágyik másra csak barátokra, ám ez a külsője miatt nem megy könnyen. De a szeretetnek ugye mágikus ereje van.

Coco

Ez egy kedves kis animációs film, de egyáltalán nem csak gyerekeknek ajánlott. A mese halottak napján játszódik Mexikóban. Miguel családjában egy régi rossz tapasztalat miatt tilos zenélni vagy akár csak arra gondolni, a főszereplőnk mégis híres zenész szeretne lenni. Egy varázslatnak köszönhetően a túlvilágon találja magát, ahol találkozhat már elhunyt rokonaival, és ezáltal számos régi sérelem is felszínre kerül. Egy csodálatos mese az elfogadásról, a feltétlen szeretetről és annak erejéről, ami a síron túl sem ér véget.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32