fbpx
Mivel is telhetne az adventi időszak és a karácsonyra való hangolódás, ha nem egy kis mézeskalácssütéssel? Mindig óva intettek, hogy fehérliszten kívül bármi mással megpróbálkozzak, ha mézi készítésről van szó, azonban mivel semmi másom nem volt itthon, mint zabliszt és teljeskiörlésű liszt, hát kísérletezni kezdtem.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A végeredmény egy azonnal puha, és isteni finom mézeskalács lett, amelyről senki meg nem mondaná, hogy milyen lisztből van és még valamivel egészségesebb is.

Hozzávalók

350 g zabliszt

200 g teljeskiörlésű liszt

30 g vaj vagy kókuszzsír

2 db nagyobb tojás

1 evőkanál fahéj ( de ez ízlés kérdése)

2 teáskanál szódabikarbóna

150 g méz

csipet só

1 evőkanál barnacukor

2 teáskanál gyömbér, szegfűszeg, szerecsendió vagy mézessütemény fűszerkeverék

mézeskalács
Elkészítése

Egy nagyobb tálban először összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd ezt követően üssük hozzá a két tojást, adagoljuk hozzá a mézet, és a felolvasztott vajat vagy kókuszzsírt. Ezután kezdjük el jól összedolgozni a tésztát, addig, amíg egy nyújtható állagot nem kapunk. Meglisztezett asztalon vagy erre alkalmas deszkán olyan 1 cm vastagra nyújtsuk és már jöhetnek is a formák. A kiszaggatott sütiket helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és az előmelegített sütőben, 200 fokon olyan 10-20 perc alatt süssük készre. Ha már a mézeskalácsok enyhén barnák mindenképp vegyük ki őket, mert gyorsan oda tudnak kapni. Ezután ha valaki szeretné, megvárhatja, hogy kihűljenek és feldíszítheti őket, a többieknek pedig egyszerűen csak jó étvágyat hozzá!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör