fbpx

Milyen ruhadarabot ajándékozhatunk karácsonykor, és milyet nem?

Kétféle személy létezik, aki már jó előre tudja, hogy mit fog ajándékozni karácsonykor és az, aki december 23-án beugrik egy-két boltba és megveszi azt, amit először meglát. Mindkettőnek meg van a maga szépsége, egy kivétellel: ha ruhát vásárol.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Vannak bizonyos helyzetek, amikor végtelenül kellemetlen szituációkat szül, ha például méretre nem passzoló felsőt vagy egy, az ajándékozott ízlésének nem megfelelő szoknyát ajándékozunk. De a zokni sem feltétlenül mindig a „jópofa ajándék” kategóriájába tartozik, és a fehérneműkről még nem is beszéltem.

Míg a gyerekek esetében egy fokkal hasznosabb a ruha vásárlása, a felnőtteknél van pár íratlan szabály – azon kívül, hogy a blokkot mindenképp tartsd meg -, amiket jobb, ha betartatsz:

Ismerd a stílusát

Az egyik hiba, amit általában elvétünk, ha ruhát vásárolunk, hogy nem az ajándékozott stílusának megfelelően választunk, hanem a sajátunk szerint. Mielőtt levennénk egy nekünk tetsző felsőt a ruhabolt polcairól, gondoljuk át, hogy az kinek a ruhatárába passzolna.

Ezen kívül fontos mérlegelni, hogy a személynek, akit meglepnénk, már van egy kialakult stílusa vagy a tőlünk kapott ruhát maximum a következő x hétben fogja hordani? Ezért érdemes nem egy nagyon egyedi vagy alkalmi, hanem inkább hétköznapi darabot választani. Ha bizonytalan vagy, vegyél egy „klasszikus darabot”, amihez nőknek itt, férfiaknak pedig itt találsz pár ötletet.

Ismerd a pontos méretét

Ha nem tudod az illető méretét, sajnos próba nélkül nem nehéz alá vagy fölé lőni, ezzel pedig bőven adhatsz okot kifakadásra vagy megsértődésre. Kérdezd meg egy közeli ismerősét, vagy ha veled él az illető, nézd meg például mosáskor, hogy mi a legtöbbet hordott ruhájának a mérete. De jó hírünk van! Ha az ajándékozottad szereti az oversized stílust, akkor annál nagyobb az esély, hogy eltalálod a méretét.

Ezeket a darabokat inkább ne válaszd

Hogyha a családoddal együtt töltitek az ünnepeket, és a párodat egy fehérneművel ajándékozod meg, érdemes elgondolkoznod, hogy biztos a karácsony a legjobb alkalom erre? De nem csak a szexi bugyi, hanem akár egy félreérthető feliratú póló is kínos helyzetbe hozhat titeket, ami azt követően minden együtt töltött alkalommal fel lesz emlegetve.

Gondold át

Mielőtt berohannál egy ruhaüzletbe a „valamit úgyis találok” jeligével, érdemes átgondolnod, hogy biztos nincs a ruhánál jobb ötleted? Tedd fel magadnak a kérdést, mi a ruhavásárlás mozgatórugója?  Esetleg az, hogy ezzel a meglepetéssel a saját stílusodat szeretnéd átruházni valakire, aki egyáltalán nem foglalkozik az öltözködéssel? Helyette próbáld meg felidézni a hobbijait, és kedveskedj ahhoz illővel vagy egy olyan tárggyal vagy szolgáltatással, ami a saját személyiségét tükrözi.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek