fbpx
Idén sok családban egészen biztosan más lesz a karácsony, mint eddig volt. Hogyan tehetnénk mégis kicsit személyesebbé azok számára, akikkel nem találkozhatunk? Segítünk.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ez az év sok szempontból hozott változást az életünkben, és nem feltétlenül jó értelemben. A legtöbben például valószínűleg nem láthatjuk a nagyszüleinket, rokonaink egy részét az ünnepek alatt. Arról már több cikkünk is megjelent, hogy mivel ajándékozzuk meg egymást, vagy honnan rendeljünk karácsonyi fogásokat, ha nincs kedvünk főzni, és arra is adtunk tippeket, hogyan ne égjen ki az ember a készülődésben, és milyen könyveket érdemes olvasni, hogy jó kedvre derülj. Most azonban kifejezetten a nagyszülőkre fókuszálunk, hiszen ők azok, akiket a leginkább érinti a jelen helyzet, akikkel idén kevesen találkozhattunk. Mert ez még nem jelenti azt, hogy nem kedveskedhetünk nekik valamivel.

Modern nagyszülőkkel

Ha a te nagyszüleid a technika ördögei, akkor könnyebb dolgod van, mint a legtöbbeknek! Karácsony este indíthattok csoportos videó hívást az unokatesókkal együtt, akár vacsora közben is, eljátszva, hogy közösen étkeztek. Ez persze nem teljesen olyan, mint a személyes találkozó, de egy fokkal azért mégis közelebb érezhetjük magunkat a semminél.

Amennyiben ez nem megoldható, de az igen, hogy egyetlen ember a családból meglátogatja őket maszkban, akkor előre is készíthettek videót. A ti mamátok is mindig próbál rávenni titeket, hogy énekeljetek együtt a karácsonyfánál? Mi lenne, ha azzal lepnétek meg, hogy mindenki otthon felveszi ahogy az egyik szám egy részletét énekli, és ha összevágjátok a rövid klippeket, akkor végül összeáll belőle a teljes dal? Ezt elküldhetitek a nagyszülőknek emailen, vagy ha egyikőtök meglátogatja őket, akkor lejátszhatja nekik, persze csak az óvintézkedések betartása mellett.

Személyesen szabályosan

Teljesen érthető, hogy szeretnéd látni személyesen a nagyszüleidet, de közben azért félted is őket. Fogjatok össze a családdal és menjetek oda, ahol laknak, természetesen meglepetésből! Ha tisztes távolságból beszélgettek, esetleg énekeltek az ablak alatt, biztosan nagyon meghatódnak majd, hogy legalább ennyire láthatnak titeket. Sőt, ha van biztonságos hely, ahol ajándékot lehet hagyni, akkor azt is elrejthettek valahol, és miután elmentetek szóljatok nekik, hogy keressék meg!

Régi idők emlékére

Nagyszüleink fiatalkorában még nem volt sms, vagy email, viszont csodaszép levélpapírok igen. Igazán személyes és megható ajándék lehet, ha keresünk ilyet és megírjuk nekik kézzel, hogy mennyire hiányoznak, és, hogy miért szeretjük őket annyira, vagy akár egy közös emléket is novellába foglalhatunk, ha szeretünk írni. Ma már a legtöbb papírírószer- és hobbyművész boltban kapni szebbnél-szebb papírokat, borítékokat, amiket használhatunk. Ha tudjuk, aztán személyesen is bedobhatjuk a postaládájukba a kész leveleket, így talán gyorsabban megkapják, mint az ilyenkor amúgy is telített posta által.

Akiknek olyan szerencséjük van, mint nekem, hogy a nagymamájuk órákig tud régi történeteket mesélni, nekik pedig javaslom, hogy ha van rá affinitásuk, vegyék fel ezeket a sztorikat hangjegyzetbe, és készítsenek belőle könyvet. Ez egy olyan dolog, amit én személy szerint sajnálok, hogy nem kezdtem el már réges-régen. Nem is igazán nekik ajándékként, hanem a következő generációk számára, és magunknak, emlékként, a legcsodálatosabb dolog lesz ebből olvasgatni!

Nagyszüleink számára pedig a legnagyobb ajándék valójában a törődés, az együtt töltött idő. Ezért ha a karácsonyt nem is tudjuk velük tölteni, hívjuk fel őket néha és kérdezzük meg hogy vannak, meséljünk róla, miket csinálunk. Illetve higgyétek el, egy nagymama akkor a legboldogabb, ha önálló életét elkezdő unokája egy kedd este felhívja azzal, hogy mondja már el, hogyan készíti a töltött paprikát, mert az övé a legfinomabb! Hiszen az apró dolgok igazából sokkal nagyobb erővel bírnak, mint gondolnánk.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32