fbpx
Sárga folt a fehér pólón? Beszürkült ingek? Nincs olyan ember, aki ne találkozott volna ezekkel a problémákkal. Szerencsére számos környezetbarát házi praktika létezik, amellyel orvosolhatjuk ezeket, ráadásul a Földnek se ártunk, na meg a pénztárcánkat is kíméljük.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Sorozatunk előző részeit itt, itt és itt is elolvashatjátok, ahol különböző házipraktikákat részletezünk. Most a házi fehérítésre adunk pár tippet.

Citromlé és szódabikarbóna

A citromlé még a legmakacsabb foltokat is képes kivenni. Egy pohár citromlevet öntsünk a mosógépbe és indítsuk el a programot. Ha durva, mondjuk rozsdafoltról vagy nagyon sárgás foltokkal állunk szembe, akkor előtte áztassuk a ruhát citromlé és szódabikarbóna keverékébe. Hagyd benne minimum fél órát.

Ecet és citromlé

Ha a hónaljnál található sárgás foltoktól akarunk megszabadulni, akkor dörzsöljük be a sárgás részt ecet és víz vagy citromlé és víz keverékével. A citromleves megoldásnak pluszban még kellemes illata is van.

Az ecetet egyébként önmagában is használhatjuk, ha a mosógép öblítő részébe öntjük, így fokozzuk a mosószer hatását, ráadásul fehérít, és puhítja az anyagokat. Arról nem is beszélve, hogy fertőtlenít.

Ha valami igazán sárgás anyaggal, zoknival vagy elszürküléssel állunk szembe, akkor vegyünk egy lábast, amiben forraljuk fel másfél liter vizet egy pohár ecettel, majd azt öntsük egy lavórba és egy napig áztassuk benne a ruhákat. Végül mossuk ki őket és élvezzük a szinte újjászületett anyagokat.

Tojáshéj, sütőpor

Ha esetleg nincs otthon szódabikarbóna, akkor azt lehet helyettesíteni sütőporral, főleg a kevésbé durva foltoknál.

Meglepő lehet, de a tojás héját is fel lehet erre használni. Vegyünk egy vászonzsákot vagy mosózacskót: ebbe tegyünk két citrom és egy tojás héját, ezt tegyük mosógépbe, de célszerű lehet előtte kifőzni a ruhákat a zacskóval együtt.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek