fbpx

Kávé elvitelre, nem csak Budapesten!

Egyelőre ugyan csak elvitelre kérhetjük kedvenc feketénket, de a hétvégi kiruccanásokat is bátran szervezhetjük e köré! Az idő csodás, miért ne köthetnénk össze a kirándulásunkat egy ínycsiklandó kávé beszerzésével!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A specialty.hu oldalon található egy újhullámos kávézó térkép, amin az ország összes világos pörkölésű kávéval foglalkozó helyét feltüntetik. Ennél könnyebb dolgunk már nem is lehetne! Mivel azonban jelenleg beülni nem lehet, csak elvitelre rendelni, ezért olyan kávézókat kerestem, amiknek a környékén még valami látnivaló is akad!

Mozaik specialty coffee, Pilisvörösvár

Egy kora tavaszi séta a rügyező fákkal borított Pilisben, kezedben gőzölgő specialty kávéval… Ezt az élményt nyújtja a Mozaik, az Iskola utca 5-ös szám alatt. A kávézó világos pörkölésű feketéit a Warda coffee biztosítja, de azoknak is felcsillan majd a szeme, akik a tea szerelmesei! Ugyanis ők is kiváló minőségű forró italt kaphatnak, egyenesen a Zhao Zhou-ból. Ráadásul ha péksüteményt, vagy kenyeret is szeretnél magaddal vinni innen, akkor sem fogsz csalódni, mert a híres Artizan Budapest termékeivel találkozhatsz. Nem beszélve arról, hogy ha a kirándulásból hazafele tévednél be a ide, és eszedbe jut, hogy elfogyott otthon az olívaolaj, akkor a legjobb helyen jársz!  A Mozaik ugyanis azon kevés helyek egyike, ahova az Honest Toil, fenntartható módon működő cége szállít olajaiból! Kell ennél több egy hétvégi kiruccanás alkalmával?

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mozaik Specialty Coffee Bar (@mozaikspecialtycoffee) által megosztott bejegyzés

R Coffee & Beauty a Rétságon

Látogass el hétvégén a Börzsönybe, ahol elképesztő panoráma tárul eléd! A kirándulás végén pedig igazán jól fog esni egy forró kávé a hegy lábánál fekvő R Coffee-ból. Ez a hely azonban több mint kávézó, hiszen egyben delikát bolt is, ahol isteni csokoládékat, és különleges fügés kenyeret is kapni. Tea fronton sem utolsó, a Sukí Tea pazar termékeiből válogathatunk. Ha pedig újrahasználható kávés csészét szeretnél, akkor a Huskee repoharait itt is beszerezheted. Nem utolsó sorban pedig a finom omlós, vajas croissanok is csak rád várnak a Kossuth utca 1-3-ban, Rétságon.

Major Budaörsön

Kedvet kaptatok ajánlónk révén ellátogatni a budaörsi hegyekbe? Ha igen, akkor a kirándulás előtt vagy után térjetek be a Majorba, nem fogjátok megbánni! A normális esetben falatozóként és közösségi térként is üzemelő kávézóba a Fekete szállítja a világos pörkölésű koffeinlöketet, és a finom péksütik sem akárhonnan érkeznek! A Norma Budapest kovászos kenyerei és vajas kifliei mellett az édesszájúak is találnak maguknak valót, például az isteni kelt tésztás fahéjas tekercsüket. A Major ráadásul nem csak kávézó. Fatüzelésű kemencéjében roppanós tésztájú pizza különlegességek is készülnek. Éppen ezért mindenképpen érdemes ellátogatni hozzájuk, kirándulás ide vagy oda!

The Rusty Coffeebox Akarattyán

A legközelebbi balatoni helység Budapesthez Balatonakarattya, és talán az egyik legszebb is egyben. A magaspartról csodálatos kilátás tárul elénk a tó nagy részére, ami a naplemente narancsos megvilágításában egyenlő a tömény romantikával. Szerencsénkre ezt a budapesti specialty kávézó szcéna egyik leghíresebb párosa is észrevette és létrehozta a Rusty Coffeeboxot. A tőlük megszokott minőséget kaphatjuk itt is, mind specialty kávé, mind sütemények frontján. Melegebb időben pedig a koffein szerelmesei kiváló cold brew-t és presszó tonikot is szürcsölhetnek a remélhetőleg hamarosan nyitó teraszukon.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör