fbpx

Vegán húsvéti menü a legjobbaktól!

A húsvét legfőbb elemei a füstölt sonka és a főtt tojás, amik jó szívvel sem éppen mondhatók vegán ételeknek, és még pótolni is nehezebb őket, mint mondjuk egy bögre tejet. Mit egyen akkor egy növényi étrenden élő húsvétkor? Felkerestük a profikat!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A kisebb-nagyobb bio boltokban már jó számmal kaphatóak a különböző füstöltsonka-utánzatok, amiket hasonló főzési technikákkal készítve egész jó kis húspótlót kapunk. Érdemes velük kísérletezni, némelyik tényleg jól szuperál! Aztán ott van Rami kalács receptje, amit apró változtatásokkal vegán verzióban is simán el lehet készíteni. Ezekhez már csak néhány zöldség kell, amik amúgy is részei az ünnepi asztalnak, olyanok, mint az újhagyma és a retek, na meg persze az elmaradhatatlan mustár és torma. Így tulajdonképpen meg is vagyunk a húsvéti vegán reggelivel. Na de mi van akkor, ha egy teljes menüt szeretnénk rittyenteni? Ezügyben tanácstalan voltam, ezért felkerestem a hazai bloggereket, hogy inspirációhoz jussak.

Tudatos Metropolita

A más néven Tudatos Nagyvárosi Lányként is ismert blogger ’90-ben született a Föld napján. Akik hisznek az ilyesmiben, azok bizonyára már gondolják is magukban, hogy na, ez tuti nem véletlen, biztosan ezért érdekli őt ennyire a tudatosság. Hogy ez valóban így van-e az misztérium, mindenesetre szuper, hogy így alakult! Honlapján találunk bejegyzéseket szappankészítésről, receptekről, és bőrproblémák kezeléséről is, szóval igen sokoldalú leányzóról beszélünk. Húsvéti menüje lehet reggeli vagy vacsora is akár. Ínycsiklandó szendvicskrémeket tartalmaz, mint a vegán körözött, de ír „majonézes” krumplisalátáról és „sajtkrémmel” töltött cukkini tekercsekről is, amiknek gondolatától én máris éhes lettem! Kattintsatok ide, ha a ti érdeklődéseteket is sikerült felkeltenie.

Zizi kalandjai

Nagy Zitát már valószínűleg sokan ismeritek, ha máshonnan nem is, instagramról biztosan! Régóta elkötelezett az egészséges életforma mellett, a vegánsághoz pedig etikai megfontoltságból is kötődik. Két tündéri kisfiát is hasonló módon neveli, amiről könyvet is írt, „Mit eszik a vega gyerek” címmel. Honlapján rengeteg recepttel találkozhatunk, többek között a húsvét címszó alatt is, amit ide kattintva érhettek el. Találtok tojásmentes tojáskrémet, snidlinges humuszt, és ami számomra a legizgibb: vegán répatortát is! Hiszen a húsvét nem telhet el az utánozhatatlan répatorta nélkül! Igaz?

Plantbased Miri

Az angol név ne tévesszen meg senkit, ugyan a honlap félig angolul van, de húsvéti receptet magyarul fogjátok megtalálni, ha ide kattintotok. Miri 2016-ban találkozott a vegán életformával, mikor 1-es típusú diabétesszel diagnosztizálták, és megoldást keresett problémájára. Azóta lelkes támogatója a növényi étrendnek. Sőt, egészséges életmód tanácsadóként céljául tűzte ki, hogy másokon is segítsen megtalálni az egyensúlyt. Húsvéti receptjeit ebédre ajánlom, találunk köztük sült répakrémlevest, csicseriborsó salátát, és a hús helyettesítésére szolgáló mennyeien hangzó gombavagdaltat, grillezett spárgával körítve.

Noraspiration

Nóri talán a magyar vegán blogger közösség egyik legismertebb tagja. Instagramon 25.000 követővel büszkélkedhet, húsvétra pedig nem csak egy recepttel szolgál nekünk, hanem egy teljes receptkönyvvel! Ehhez ide kattintsatok. Ezen túl azért a honlapján is találunk bőven ötleteket az ünnepekre. Legyen szó vegán fonott kalácsról vagy rántott szójahúsról, esetleg vegán sonkás-sajtos koszorúról, Nórinál mindenre találunk megoldást! A gyerekeknek például biztos hatalmas kedvence lesz a lekváros linzer, amit külön erre az alkalomra tojásalakban készít el a bloggerlány! Nincs más hátra, mint beköltözni a konyhába és nekiállni valamelyik receptnek, amíg a kisebbek Julcsi ajánlása alapján krumplinyomdáznak az ebédlőasztalnál!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör