fbpx

4 kedvenc fagyizóm a fővárosban

Ha a fővárosban járunk vagy épp itt élünk, és a nyári napokon kényeztetnénk magunkat egy-egy gombóc fagyikülönlegességgel, akkor a cikkben található fagylaltozókba mindenképp látogassunk el!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Czakó kert

Az első kerületben található Czakó kert névre hallgató régi vincellérház a Tabán legöregebb fennmaradt épülete. De nem csak az ennek köszönhető különleges hangulata miatt érdemes ide ellátogatni. Hétköznapokon cukrászat, bisztró, delikát, hétvégén pedig termelői piac várja az érdeklődőket. Ha ínycsiklandó házi fagylaltra vágyunk, akkor is térjünk be hozzájuk. Biztosan nem bánjuk meg! Én nagy pisztácia rajongóként pisztáciát, ezen kívül még sárgadinnyét kóstoltam eddig, de a szilvásgombóc és a citrom is tuti befutó!

Artigiana Gelati Fagylaltozó

Budán, a Széll Kálmán tértől nem messze, a Városmajor mellett ízlelhetjük meg az Artigiana Gelati fagylaltozó olasz, kézműves fagylaltjait. Itt vegán és mindenmentes kínálattal is kedveskednek nekünk. Tekintettel a minőségre, néha sorba kell állni, de a gyors kiszolgálásnak hála, a várakozás nem tart sokáig. Ha mégis, higgyétek el, megéri az a pár perc!

Kő fagyi? a Bartókon

A Bartók Béla úton izgalmasabbnál izgalmasabb helyek nyílnak, így nem csoda, hogy a Balaton-felvidék legjobb fagyizójának tartott Kő fagyi? is itt nyitott még egy üzletet. A család az olasz fagylaltos tradíciókra hagyatkozva kínál helyi alapanyagokból készült hűsítő finomságokat. Többek között a sós karamellától kezdve, az uborkán át, dió ízűt is kóstolhatunk. Érdemes mindet kipróbálni! De nem csak a 11. kerületben, hanem már a 12. kerület Sütim kávézóban, és a Pancs boltban is pop up jelleggel elcsíphetjük a Kő fagyi? gombócait. Ha pedig Mindensztkállán járunk, mindenképp térjünk be az ottani boltjukba, mert gyönyörű helyszínen van.

Bonbonier

A Bonbonier egy kávézó és gasztroműhely, ahol a sok finomság mellett még fagyival is várnak minket. Az alapítók elkötelezett hívei a kézműves, minőségi gasztronómiának, így indult ez a kis manufaktúra 2012-ben, saját készítésű, kézműves csokoládéval. Azóta már 18 nemzetközi díjat is bezsebeltek! A Ráday utcai műhelyükben különleges fagylaltokat ehetünk: nekem a szilvás-mák, a pisztácia és a sóskaramella a kedvencem, de az erdei gyümölcs és a különböző csoki ízeket is nagyon ajánlom. Ha itt fagyiznátok, próbáljátok még ki az omlós, házias péksüteményeik vagy újhullámos süteményeik egyikét.

Kedvenc balatoni fagylaltozóinkról itt olvashattok.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör