fbpx

A világ legfurcsább ételei

Bár sok külföldi hökken meg a túrórudi vagy a pacal hallatán, azért még ennél is furcsábbnak tűnő ételekre bukkanhatunk a világ különböző szegletein. Még szerencse, hogy ilyen színes bolygón élünk, ahol ennyi meglepő dolog vár felfedezésre.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Haggis

Nem is kell messzire menni az elsőért, csupán Skóciáig. A haggis darált juhszív, máj és tüdő keveréke hagymával, zabpehellyel, amit megsóznak, fűszereznek majd szépen visszatöltik az állat gyomrába. Ha jól belegondolunk, a mi kolbászunk is hasonló metóduson megy keresztül, de tudom, az más!

Khash

Ez egy főleg Közel-Keleti, de Kelet-Európában és Törökországban is fellelhető étel. Nem más, mint párolt tehén láb és fej, amit régen kifejezetten télen fogyasztottak. Aki elég morbid hozzá, és a kocsonyát is szereti, még lehet ízleni is fog neki.

Hákarl

Az izlandiaknak sem kell a szomszédba menniük a furcsaságokért, ez az ínyencség nem más, mint rothadó cápa teteme. Elkészítése hosszú időt vesz igénybe: először föld alá temetik, ahol kövekkel préselik ki, hogy a mérgekkel teli folyadékok távozzanak belőle, majd lógva szárítják őket. Végül csíkokra vágva tálalják. Hát mit mondhatnánk…jó étvágyat!

Madárfészek leves

A kínai fogások nagy népszerűségnek örvendenek világszerte, de ezt tuti nem kaphatod egyik sarki büfében sem itthon. A helyiek szerint ez az étel a Kelet kaviárja. Ugyanis a Collocaliini madárfaj fészkeit készítik meg levesként, amelyek különleges nyáluk segítségével készítik ezeket a fészkeket, gallyak nélkül. A levesnek egyedülálló kocsonyás, gumiszerű állaga van. Állítólag nagyon erős afrodiziákum, bár nekem semmilyen értelemben nem jött meg tőle az étvágyam.

Darázs keksz

A japánokat sem kell félteni természetesen. Ez pontosan az, aminek gondolod: darazsakkal teli keksz. Képzeld azt, hogy a csokis keksz csokis tölteléke helyett darazsakat ropogtatsz. Nem tudom, nem hangzik annyira biztatóan.

Witchetty Grub

Az ausztrál őslakosok egy régi ételéről van szó, ami igazából egy nagy hernyó. Bár külseje elég rémisztő, akár nyersen is fogyaszthatjuk és állítólag mandula íze van. Sütve pedig kellemesen ropogós és kicsit a csirkére hasonlít. Csukott szemmel nem is lehet olyan vészes.

Pácolt tojás

Csakhogy az angolokat se hagyjuk ki a jóból, jöjjön egy brit „finomság”. Nagyon egyszerű az elkészítése, fogjuk a főtt tojás sárgáját és nagy üveg ecetben pácoljuk, ettől kellően savanykás lesz az egész. Nem tudjuk, hogy van-e valóban olyan, aki az esti filmezéshez előkap egy ilyet, de a fantáziátokra bízom a dolgot.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör