fbpx

Luca – Mese a barátságról és az elfogadásról

2021 nyarán jelent meg a Disney és a Pixar mesefilmje, ami elkalauzol minket Olaszország egy kitalált kikötővárosába, Portorossoba. De betekintést nyújt a közeli vízi világba is, egy szerethető tengeri szörny karakterén keresztül.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Egy kedves barátom ajánlotta nekem ezt a filmet, amikor a héten bőség zavarában nem tudtam, mit nézzek meg este, kikapcsolódásként. Az előzetes alapján már az nagyon szimpatikus volt, hogy a mese a Coco, az Agymanók és a ToyStory rendezőinek műve. Ráadásul Olaszországban játszódik! Persze tele sztereotípiákkal: tésztaevés és heves vérmérséklet, mindezt kellő humorral tálalva.

A főszerepben Luca, egy tengeri szörny – aki bevallom, szerintem nagyon aranyos, mintsem ijesztő – szüleivel és nagymamájával él a tengerben. Nem igazán történik vele semmi, azon kívül, hogy terelgeti a halaikat, a családjával van, és jó messze elkerüli az embereket. Szülei ugyanis erre kérik, mivel a kikötővárosban élők vadásszák a tengeri szörnyeket. Csakhogy ezeknek a lényeknek van egy olyan titkuk, hogy ha megszáradnak, emberekké változnak. Egy nap Luca megismerkedik a tengerben egy szárazföldön élő szörnnyel, Antonioval. Az ő hatására Luca is kimerészkedik a szárazföldre, és egyre több szegletét fedezi fel annak, ember formát öntve. A két kis szörny álma egy Vespa lesz, ezért elkezdenek saját maguknak építeni párat, amiket ki is próbálnak, de sajnos nem tudják tökéletesen működésbe hozni őket. Egyik este Luca elalszik a szárazföldön, így a szülei rájönnek, hogy kint járt, ezért a tenger mélyére akarják küldeni, hogy tanuljon az esetből, és soha többé ne merészkedjen vissza. Luca aznap éjjel megszökik, elmeséli Antonionak a történteket, és úgy döntenek, hogy mivel egyikőjüknek sincs vesztenivalója, átúsznak a szemközti kikötővárosba a tengeri szörnyeket vadászó emberek közé, hogy vegyenek maguknak egy Vespát.

Itt kezdődnek igazán az izgalmak! Ahhoz, hogy a két szörnynek legyen egy motorja, pénzre lesz szükségük. Így jelentkeznek egy triatlon versenyre a már korábban is résztvevő és folyton veszítő olasz kislánnyal, Guilaval együtt, akit a városban ismernek meg. A történetben természetesen megjelenik a gonosz szereplő is, aki meg akarja akadályozni, hogy részt vehessenek Lucáék a versenyen. Mindeközben pedig a két tengeri szörny próbálja leplezni valódi alakját. Sok kaland történik még, és szerintem nagyon tanulságos a mese mondanivalója is, ami főleg barátságról és egymás elfogadásáról szól. Több jelenet is megmosolyogtat, és lesz, ami könnyeket csal majd a szemedbe. A sztori tényleg képes kikapcsolni, mert végig azért fogsz szurkolni, hogy Lucaék megszerezzék a várva várt Vespát. 

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32