fbpx

Vegán narancsos sült tofu rizzsel 

Nem eszel húst, de hiányolni szoktad a kínai szezámmagos csirkét? Vagy csak szeretnél kipróbálni egy könnyen elkészíthető, mégis izgalmas fogást? Ezt a receptet ne hagyd ki!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hozzávalók a tofuhoz (4 adag):
  • 400 g tofu 
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
  • só, bors, fokhagymapor
  • olívaolaj vagy növényi zsír a sütéshez
  • szezámmag
  • újhagyma zöldje
Hozzávalók a szószhoz:
  • fél bögrényi (kb 125 ml) narancslé
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 4 evőkanál agave vagy juharszirup (én mézet tettem bele)
  • 1 evőkanál chili (opcionális, én nem tettem bele)
  • 1 evőkanál friss gyömbér
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 evőkanál víz

Törjük kisebb darabokra a tofut, majd öntsük rá a kukoricakeményítőt, sót, borsot, fokhagymaport (én grillcsirke fűszert is használtam) és keverjük össze. Ezt követően forrósítsuk fel az olajat vagy a zsiradékot, és süssük benne a tofut addig, amíg ropogós nem lesz.

Majd keverjük össze a szósz hozzávalóit, és kezdjük el felmelegíteni egy teflonban. Ha úgy látjuk szépen összeállt, mehet hozzá a sült tofu, főzzük össze, de ne sokáig, mert a szósz akkor nagyon besűrűsödik. Mielőtt tálalnánk, szórjunk rá szezámmagot, és keverjünk hozzá újhagyma zöldjét. Rizzsel kínáljuk. Jó étvágyat hozzá! 

A kiemelt kép csak illusztráció!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Kapcsolódó cikkek