fbpx

Kedvenc amerikai palacsinta receptem

A palacsintára nekem mindig nehéz nemet mondani, de szerencsére bármelyik étkezésbe könnyű beilleszteni. Megállja a helyét reggeliként, uzsonnaként, sőt akár még ebédként is. Mutatom a kedvenc receptemet.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hozzávalók (2 fő részére)

  • 1 bögre liszt 
  • 1 bögre növényi tej (én mandulatejet használok)
  • 1 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál zsiradék (én kókuszzsírt szoktam használni)
  • 1 csipet fahéj
  • Ízlés szerint vanília aroma

Elkészítés

Öntsük egy tálba a hozzávalókat, és keverjük jól össze. Forrósítsuk fel a kókuszzsírt a palacsintasütő serpenyőben, és körülbelül 1 evőkanállal kanalazzunk bele a masszából, és simítsuk szét. Ebből mehet annyi adag, amennyi a serpenyőbe elfér. Ha barnul, fordítsuk át, várjuk 1-2 percet, és már kész is. Friss gyümölcsökkel, mogyoróvajjal, lekvárral és juharsziruppal tálaljuk.

Az ízesítéssel bátran kísérletezzünk kedvünkre, én például néha teszek a palacsinta tésztába banánt vagy reszelt almát. Ha pedig vegán palacsinta receptet keresel, kattints ide.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Kapcsolódó cikkek