fbpx

Cukkini lasagne – a diétázók álma

Kevés ember él ezen a Földön, aki ne szeretné ezt az olasz finomságot. Éppen ezért szerettem volna reprodukálni kevésbé kalóriadús formában. Így született meg a cukkini lasagne receptje.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hozzávalók (egy közepes tepsi)

50 dkg darált pulyka vagy csirkemell

1 db vöröshagyma

2 tk oregánó

2tk bazsalikom (ha van friss még jobb)

ízlés szerint só, bors,

5 dl paradicsompüré

2 db nagyobb cukkini

20 dkg mozzarella

Elkészítés

Mossuk meg a cukkiniket, majd hámozzuk le a héjukat, ezt követően pedig próbáljunk minél vékonyabb szeleteket vágni belőlük. Ha ez sikerült, tegyük egy tálba, majd kissé sózzuk és borsozzuk be őket. Hagyjuk állni. 

Vágjuk fel a hagymát és olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a húst és süssük addig, amíg kifehéredik, végül öntsük le a paradicsomszósszal. Ízesítsük sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval. Ha megfelelően szószos állagot kaptunk, akkor kezdődhet a lasagne összerakása. 

Vegyünk elő egy magasfalu tálat, vagy tepsit és kissé olajozzuk meg. Tegyünk az aljára egy sor cukkinit, arra jöhet a húsos szósz, majd vágjunk rá pár szelet mozzarellát. Így folytassuk a rétegezést. 190 fokon, olyan 20-25 perc alatt süssük készre, amíg a tetején a sajt kissé meg nem barnul.

A kép csak illusztráció

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör