fbpx

Tippek iskolakezdéshez

Vészesen közeleg a szeptember, ezzel együtt pedig az iskola is. Elsősorban a kevésbé rutinos szülőknek, elsőosztályosoknak hoztunk tippeket az iskolakezdéshez, de másoknak is hasznos lehet.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lefekvés, kelés kérdése

Emlékszem, mindig azt vártam a legjobban a nyáron, hogy addig aludhassak, ameddig csak akarok, vagy ameddig a szüleim hangos takarítása és főzése fel nem kelt. Mekkora sokk tudott lenni, ahogy szeptembertől ez egyik pillanatról a másikra megszűnt. Így tehát hasznos lehet, ha már egy-két héttel iskolakezdés előtt elkezdjük a csemeténket az új menetrendre szoktatni, vagyis korábban fektetni és kelteni. Így mire elérkezik az iskola, jobban edzett lesz a korai időpontra, na meg kipihentebb is.

Iskolaszerek

Régebben írtunk azzal kapcsolatban, hogyan spóroljunk (már amennyire lehet) ezen. Fontos azonban, hogy ebbe is bevonjuk a gyerekeket, ahogy csak tudjuk, ezzel is készítve őket az iskolakezdésre. Érezzék, hogy a folyamat részesei, ettől is nagyobb kedvük lesz talán az első tanórához.

Készülődés közösen

Fontos, hogy ne kisebb túlzással a nyaralásról essen be a gyerek az iskolapadba, hanem legyen fokozatosság. Minden nap találjunk ki valamit, amivel készülhetünk az iskolára. Pakoljuk be együtt a táskát, válogassuk át a ruhákat stb. Idézzünk fel együtt a pozitív élményeket, hogy miért lesz jó ismét iskolába járni.

Orvosi vizsgálatok

Ezzel ugyan nagy kedvet nem csinálunk nekik, de sok idegeskedést és hiányzást spórolhatunk meg vele. Menjünk el szemészhez és fogorvoshoz legalább, hogy tudjuk előre, ha akad valami probléma. Nem mindegy például, ha távolra vagy közelre nem lát jól a gyerekünk, hogy hol fog ülni a teremben. Egy iskolaév alatt belobbant fog pedig senkinek sem hiányzik.

Közlekedés

Ez egy nagyon sarkalatos pont. Bár sokakat kocsival visznek, azonban ha az iskola közel van, akkor jó ha párszor elmegyünk együtt a gyerkőccel még iskolakezdés előtt. Ha gyalog fog iskolába járni, akkor beszéljük át pontosan a közlekedési szabályokat (ezt amúgy is fontos tisztázni), ha pedig busszal vagy más közlekedési eszközzel, akkor azt is gyakoroljuk vele, főleg ha már annyi idős, hogy el merjük engedni egyedül is.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32