fbpx

Egri gasztrotúra

Pár napot töltöttünk Eger városában, ahol mindig fel tud fedezni az ember valami újat. Bár kevés időnk volt nézelődni, azért gasztro szempontból így is találtunk pár gyöngyszemet.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Kappu specialty kávézó

Ahogy megérkeztünk a városba, éreztük, hogy szükségünk lenne egy jó kávéra. Még szerencse, hogy rátaláltunk a tavaly nyílt Kappu kávézóra, ahol nem hazudunk, életünk egyik legjobb feketéjét kortyoltuk el. A kávét az Umami Coffee Roastery pörkölőből szerzik be, és bár a hangsúly abszolút a kávékon van, azért néhány péksütemény is kapható. Az élményre a tulaj maga rakta rá a pontot, akivel mindig -már, amikor nem pörög túlzottan a hely- lehet egy jót beszélgetni, hiszen így teljes a kávéélmény.

Mr. Sushi

Eger belvárosától nem messze található ez a sushis hely, ahol szinte minden, a japán konyhára jellemző finomság jelen van. Az ízek nagyszerűek és autentikusak, a tálalás is pazar és még az árak sincsenek túlzottan elszállva. Maga a hely kialakítása is ízléses és persze mindenki nagyon kedves és segítőkész volt, ami valahogy most kifejezetten jól esett a fővárosban edzett lelkünknek.

Macok bisztró

Nem lehet olyan gasztrotúra Egerben, ahol kimarad a Macok bisztró.  Benne van az ország top 10 magyar éttermében, ha pedig pizzára vágyunk, akkor irány a mellette található kistestvére; a Pizza Brumbrum Világbéke. A Macok maga már azért egy más árkategória, de ennek megfelelően a minőségben sem fogunk csalódni. Magyaros fogások újragondolt változatai mellett, a világkonyha finomságai is jelen vannak. Mindenképp megéri kipróbálni.

eger
Petrény Winery

Ha Eger, akkor nyilván borok. A mi választásunk a Dobó téren található Petrény Wineryre esett, ahol segítőkész és hozzáértő kiszolgálás várt, minőségi borokkal és nagyon finom sajt és felvágott válogatással megspékelve.

eger
Depresso 

Egy szintén megkerülhetetlen hely Egerben, ami Csernus Imre pszichiáter nevéhez fűződik, és ha személye nem is, szelleme azért fellelhető a helyen. Mi egy finom reggelit fogyasztottunk itt tea és kávékülönlegességek kíséretében, de borozni és később főételt fogyazstani is lehet a Depressoban a nap során. Bár az árai kissé magasak, mégis kötelező pont egy egri kiruccanás során.

További cikkeink Egerről itt és itt.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32