fbpx
Te is imádsz reggel friss kávéillatra ébredni? Mi lenne, ha a világ legfinomabb kávéinak aromáira kelhetnél? Belegondolni is pozitívan megborzongató. Mi most összeszedtük nektek a világ 5 legfinomabbnak mondott kávéit.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ha pedig szeretnéd támogatni a hazai kávézókat, ezt a cikket ajánljuk figyelmedbe.

A Yemen Mocha kávébab

Igazán vad, és mély ízvilág jellemzi ezt a kávébabot, amely már-már borra emlékeztet. Ez a kissé földes ízvilágot száraz feldolgozásának köszönheti. A hozzáértők enyhén fahéjas, fűszeres, édes mellékízről számolnak be. Ennek a fajtának a sötét pörkölés áll igazán jól, amely így kissé csokoládés, gyümölcsös ízt ad a kávénak.

Jamaicai Kék hegység kávébab

Ez a nedves eljárással készült fajta az egyik legjobb jamaicai kávé. A már lefőzött italt enyhe édesség és krémesség jellemzi, illetve egy elég bonyolult ízvilág. Testes, csokoládés íz és kellemes savasság is érezhető benne. A közepes-sötét pörkölés, vagy a közepes pörkölés hozza ki a legjobban ennek a minőségi kávénak az aromáját. Azt is érdemes tudni róla, hogy a keserűség teljesen hiányzik belőle, és főleg eszpresszóként érdemes fogyasztani.

Brazil Cerrado kávébab

Ha valódi csokoládés mellékízre vágysz, akkor ez a legjobb választás neked. Igazán testes és alacsony savasságú kávé. A könnyű pörkölésnek köszönhetően karamellás tónusú és fényes állagú. Különösen a sötét pörkölés hozza ki belőle az említett csokoládés ízvilágot.

Ősi Java kávébab

Az ínyenceknek ajánlott ez az Indonéziai Java szigetéről származó zöldkávé. Savasságát és mély, testes ízét is a monszunnak, és a nedves szeleknek köszönheti. Szintén kivételes az altípusa, az Ősi Barna Java kávé, valamint az Ősi Kormányzati kávé. Abszolút helye van a világ legjobb kávéi között.

Hawai kávébab

Hawai nyugati partján, Kona régióban teremnek a legfinomabb kávébabok. A Kona kávé egy igazi virágos ízvilággal és aromával rendelkező kávé. Ha egyszer ellátogatsz erre a szigetre, akkor ne hagyd ki a Kau Kávéfesztivált vagy a konai farmtúrát, hogy még többet tudhass meg az itteni kávékülönlegességekről.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör