fbpx

Legújabb gasztronómiai felfedezéseim a Balaton körül

Folytatódik a balatoni gasztronómia ajánlónk, ugyanis az ott töltött másfél hét alatt szuper helyeket sikerült felfedezni. Ha te is minőségi kávét, sört vagy épp bagelt keresel a magyar tengernél, a cikkben található helyekre mindenképp látogass el!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Helka Sörkert – Balatonföldvár

Tudom, hogy a Balaton borvidék, de ha egyszer ilyen jó sörkert nyílt nemrég a partján, akkor azt nem hagyhatom szó nélkül. A Helka Sörkert Balatonföldváron a Hotel Anna Villa kertjében van, lenyűgöző balatoni kilátással. Maga a Sörfőzde is szintén Földváron fellelhető, mégpedig egy régi MÁV-os épületben. A kínálatukban testesebb citrusos IPA-t, Kölsch típusú ALE-t, bajor búzasört és a kedvencemet, meggysört is kóstolhatunk. Ha pedig megéheznénk, street food jellegű ételeikkel csillapíthatjuk étvágyunkat.

Bubistro – Szántód

Egy igazán hangulatos helyre bukkantunk Szántódon, a bringaút mellett, ami Bubistro névre hallgat. Ebben a speciality kávézóban a berlini pörkölésű The Barn kávé ébresztget minket. Érdemes megállni egy feketére, de a forró nyári napokon igazán az espresso tonicot ajánlom. A minőségi italok mellett olaszos ételeket, többek közt különböző feltétellel gazdagított paniniket ehetünk. De az édesszájúak is választhatnak kedvükre valót a süteményes pultból. A kedves kiszolgálás pedig csak hab a tortán.

Forrás: Bubistro
Kiskék Balatonfenyves

A Kiskéket Tóth Andi instagram storyjában szúrtam ki. Ez a balatonfenyvesi speciality kávézó a Kölcsey Ferenc utca és Bethlen Gábor utca sarkán található a biciklikörút mellett. De nem csak a bringásokat látják szívesen! A kávékülönlegességeken kívül bruncholhatunk és street foodot is fogyaszthatunk, vagyis wrappeket, salátákat, kézműves hamburgereket. Desszertként pedig palacsinták vagy torták várnak ránk, ha kényeztetnénk magunkat a balatoni nyaralás alatt. Ami a legjobb, hogy vegán és vegetáriánus opciók közül is választhatunk! Pihenj meg te is hangulatos teraszukon.

Forrás: Kiskék
Random Bagel Bar – Örvényes

A bagel szerintem a legfantasztikusabb étel a világon, és végre a Balaton környékén is ehetünk! A Random Bagel Bart egy füredi pár nyitotta, Sára és Milán, ők viszik az egész helyet Örvényesen. Nagyon különleges bageleket kóstolhatunk náluk! Választhatunk baconos vagy lazacos, de akár céklás-kecskesajtos és avokádókrémes-mangós közül. Utóbbi ráadásul teljesen növényi! Ezen kívül, ahogy ők hívják, csipegetni valót, azaz sonka- és sajttálakat is kipróbálhatunk, ha pedig desszertre vágyunk, mindenképp adjunk egy esélyt granolájuknak vagy házi készítésű pitéiknek. Sáráék szükség esetén bringa-gyorsszervízhez kellő eszközökkel is ellátják az arra járó bicikliseket, de rajtuk kívül a strandolókat is nagy szeretettel várják!

Borítókép forrása: Kiskék

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör