fbpx

A világ legfurcsább desszertjei

Az édességeket szinte mindenki szereti. Minél több, minél változatosabb, annál jobb. Azonban mi a helyzet, ha a számunkra valami elsőre bizarr és furcsa desszert jön velünk szembe?
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Cendol, Malajzia

Lehet, hogy ránézésre egy tál furcsa zöld féregnek tűnik, de ne aggódj nem az, csupán zselés tésztáról beszélhetünk. Van még benne kókusztej, jég és vörösbab is, és bár talán fura mixnek tűnik, de meglepően jól illenek egymáshoz. Ez a finom desszert Délkelet-Ázsia más részein is megtalálható.

desszert
Créme de Abacate, Brazília

Lehet, hogy elsőre nem tűnik bizalomgerjesztőnek, de az íze mennyei. Csak hálásak lehetünk a braziloknak, hogy behozták az avokádót a desszertek világába. Nem is kell más hozzá csak egy közepes avokádó, sűrített tej és citromlé. Össze kell őket keverni, majd 30 percig hűteni. Végül pedig élvezni ezt a hideg, krémes finomságot.

desszert
Tangyuan, Kína

Ez a népszerű kínai édesség a családi összetartozást szimbolizálja, és általában újévkor szokták fogyasztani. Ezek a színes gombócok ragacsos rizslisztből készülnek, édes lében úszkálnak, a töltelékük pedig szinte bármi lehet a fekete szezámtól elkezdve, a vörösbabon át, a mogyoróvajig.

desszert
Veriohukainen, Finnország

Ezt még leírni sem volt egyszerű, bevallom. Másnéven vérpalacsintának is szokták nevezni, és nem véletlenül, mert sertésvérből csinálják.Tejjel és más összetevőkkel, valamint egy habverő segítségével készítik ezt a  bizarr reggelit. Jellemzően áfonya lekvárral szervírozzák a kívül ropogós, belül kissé ragadós desszertet.

desszert
Tavuk gögsü, Törökország

Törökország egyik jellegzetes desszertjéről beszélhetünk, ami rizslisztből, fahéjból és ízesített tejböl, valamint nem találnátok ki, de csirkéből áll. Az íze nem meglepő módon édes puding és csirke keveréke. A húst nagyon apróra vágják, amíg szinte csak egy massza lesz belőle, aztán adják a keverékhez. Ha ott járunk, ezt mindenképp ki kell próbálni.

Akit még érdekelnek más furcsa ételek, az ide kattintson.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör