fbpx

Fehérjedús Brownie

Hoztam egy brownie receptet azokra a pillanatokra, amikor az egészséges életmód melletti sziklaszilárd elköteleződésünkön felülkerekedő dekadens édességek iránti vágyunkat azért csak visszatartja valamelyest még pislákoló eltökéltségünk és tudatosságunk.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Arra azért nem mondanám, hogy egészséges a cucc, mert ha a mesterséges úton feldolgozott hozzávalók receptben előforduló arányát nézzük, hordott már hátán a föld ennél kiegyensúlyozottabb, tápanyagdúsabb tákolmányt. Mindenesetre teljesértékű társánál – aminek 100 grammja hozzávetőlegesen 500 kalóriát, valamint ép ésszel felfoghatatlan mennyiségű cukrot és zsírt tartalmaz, ráadásul textúrájának tömörsége miatt az egész nem több két falatnál – egyértelműen jobb választás. Fehérjében gazdag, kalóriában szegény, gyorsan elkészíthető, és eleget tesz az anabolikus (kalóriatartalmában csökkentett, fehérjetartalmában növelt) receptekkel kapcsolatos legfőbb elvárásnak.

Hozzávalók:

16-20g liszt (a krémesebb textúra eléréséért tegyünk kevesebb, a tésztásabb állagért több lisztet a keverőtálba)

25g zsírszegény kakaópor

10g csokis fehérjepor

35g eritrit

3g sütőpor

1g só

120g zéró kóla

10g csokicsepp

Elkészítés:

Mint minden valamirevaló receptleírás, ez is a sütő előmelegítésére történő felszólítással kell, hogy kezdődjön, szóval melegítsük csak elő szépen 180 fokra.

Keverjük össze egy tálban a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a frissen habzó cukormentes kólánkat, az összedolgozásnál ügyelve annak szénsavas mivoltára.

A rövidesen kész alaphoz tegyük hozzá a sütésálló csokicseppeket.

Öntsük az egész kutyulmányt egy sütőpapírral kibélelt tortaformába.

Süssük nagyjából 20-25 percig, bár a franc se tudja, ahány sütő, annyi lehetséges kimenetel, így úgy a tuti, ha 15-20 perc elteltével bizonyos időközönként lecsekkoljuk a készülő cukrászterméket egy velejéig szúrt fogpiszkálóval.

Ha késznek ítéljük, vegyük ki a sütőből a tortaformát, a tortaformából pedig magát a lényeget, hagyjunk neki 5-10 percet, míg kihűl, szeleteljük, fogjuk, tegyük, díszítsük, tálaljuk és együk.

Tippek:

Ha valakinek kevésbé bejövős az eritrit halvány, de azért a háttérből kiérezhető jeges/fagyos utóíze, édesítsen kedvére más hozzávalóval, vállalva az esetleges többletkalóriák okozta következményeket.

Noha embere meg ízlése válogatja, a tökéletes állag akkor következik be, amikor a süteményünkbe szúrt fogpiszkáló még éppen hogy nem jön ki teljesen tisztán, ami viszont már a túlkészítés kategória.

A fehérjepor és a hozzáadott szénsavas üdítő függvényében tetszőlegesen változtatható a késztermék ízvilága.

Tápérték 1 adagban:

Kalória: 220

Fehérje: 17g

Szénhidrát: 18g

zsír: 6g

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör