fbpx

Fehérjedús Brownie

Hoztam egy brownie receptet azokra a pillanatokra, amikor az egészséges életmód melletti sziklaszilárd elköteleződésünkön felülkerekedő dekadens édességek iránti vágyunkat azért csak visszatartja valamelyest még pislákoló eltökéltségünk és tudatosságunk.
herczeg design
HIRDETÉS
herczeg design
HIRDETÉS

Arra azért nem mondanám, hogy egészséges a cucc, mert ha a mesterséges úton feldolgozott hozzávalók receptben előforduló arányát nézzük, hordott már hátán a föld ennél kiegyensúlyozottabb, tápanyagdúsabb tákolmányt. Mindenesetre teljesértékű társánál – aminek 100 grammja hozzávetőlegesen 500 kalóriát, valamint ép ésszel felfoghatatlan mennyiségű cukrot és zsírt tartalmaz, ráadásul textúrájának tömörsége miatt az egész nem több két falatnál – egyértelműen jobb választás. Fehérjében gazdag, kalóriában szegény, gyorsan elkészíthető, és eleget tesz az anabolikus (kalóriatartalmában csökkentett, fehérjetartalmában növelt) receptekkel kapcsolatos legfőbb elvárásnak.

Hozzávalók:

16-20g liszt (a krémesebb textúra eléréséért tegyünk kevesebb, a tésztásabb állagért több lisztet a keverőtálba)

25g zsírszegény kakaópor

10g csokis fehérjepor

35g eritrit

3g sütőpor

1g só

120g zéró kóla

10g csokicsepp

Elkészítés:

Mint minden valamirevaló receptleírás, ez is a sütő előmelegítésére történő felszólítással kell, hogy kezdődjön, szóval melegítsük csak elő szépen 180 fokra.

Keverjük össze egy tálban a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a frissen habzó cukormentes kólánkat, az összedolgozásnál ügyelve annak szénsavas mivoltára.

A rövidesen kész alaphoz tegyük hozzá a sütésálló csokicseppeket.

Öntsük az egész kutyulmányt egy sütőpapírral kibélelt tortaformába.

Süssük nagyjából 20-25 percig, bár a franc se tudja, ahány sütő, annyi lehetséges kimenetel, így úgy a tuti, ha 15-20 perc elteltével bizonyos időközönként lecsekkoljuk a készülő cukrászterméket egy velejéig szúrt fogpiszkálóval.

Ha késznek ítéljük, vegyük ki a sütőből a tortaformát, a tortaformából pedig magát a lényeget, hagyjunk neki 5-10 percet, míg kihűl, szeleteljük, fogjuk, tegyük, díszítsük, tálaljuk és együk.

Tippek:

Ha valakinek kevésbé bejövős az eritrit halvány, de azért a háttérből kiérezhető jeges/fagyos utóíze, édesítsen kedvére más hozzávalóval, vállalva az esetleges többletkalóriák okozta következményeket.

Noha embere meg ízlése válogatja, a tökéletes állag akkor következik be, amikor a süteményünkbe szúrt fogpiszkáló még éppen hogy nem jön ki teljesen tisztán, ami viszont már a túlkészítés kategória.

A fehérjepor és a hozzáadott szénsavas üdítő függvényében tetszőlegesen változtatható a késztermék ízvilága.

Tápérték 1 adagban:

Kalória: 220

Fehérje: 17g

Szénhidrát: 18g

zsír: 6g

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Kapcsolódó cikkek