fbpx

Házi tortilla recept

Tudtad, hogy a tortillához lényegében 3 összetevőre van szükség, és nagyon olcsón ki lehet hozni, ha otthon készíted el? Ráadásul elképesztően egyszerű a recept. Mutatjuk!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hozzávalók (6-8 nagyobb méretű tortillához)

  • 2 bögre liszt 
  • negyed bögre zsiradék (én margarint használtam)
  • fél teáskanál só
  • fél teáskanál sütőpor
  • 1 bögre meleg víz

Elkészítés

Öntsük egy tálba a lisztet, sót, sütőport, majd tegyük bele a zsiradékot. Ha van konyhai robotgép azzal, ha nincs, kézzel keverjük addig a tésztát, amíg morzsás állagot nem kapunk. Majd mehet bele a meleg víz, és az egészet gyúrjuk össze. Ha túl ragadós lett a tésztánk, adjunk hozzá még lisztet; ha túl száraz, szétesik, vízre lesz szükség. A tökéletes állag, amit kapnunk kell egy nem száraz, nem ragadós végeredmény, amit könnyű formázni. Készítsünk ebből 6-8 golflabda méretű kis golyót, takarjuk le konyharuhával és pihentessük őket 30 percig. Ha letelt az idő, nyújtsuk ki a tésztákat 1-2 mm vékonyságúra, és olaj nélkül süssük ki őket serpenyőben. Egy oldalnak körülbelül 1-2 perc sütésre van szüksége. Amíg sülnek a tortillák, a már elkészülteket takarjuk le konyharuhával. Ha soknak ítéljük az adagot, a maradék tésztát tegyük vissza hűtőbe, és süssük meg pár napon belül, ugyanis frissen a legjobb. De akár a fagyasztóba is tehetjük, és később elfogyaszthatjuk.

A belevalóhoz pedig itt adunk tippeket.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör