fbpx

Így védd a bőröd az őszi időjárástól!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ahogyan a fák leveleinek színe változik, és számuk egyre csökken a hideg levegő hatására, úgy a bőrünk is hasonlóan érzi magát, ha kitesszük az időjárás-változásnak. Az idő lehűlésével a páratartalom csökken, ami azt jelenti, hogy a szárazabb levegő átveszi a bőrünktől a szükséges nedvességet. Ráadásul a külső és belső helységek közötti nagy hőmérsékletkülönbség a bőr gyors összehúzódását és tágulását okozhatja, ami hajszálerek megjelenését és bőrpírt eredményez.

De kellő odafigyeléssel megtarthatjuk egészségességét. Ebben a cikkben a bőrünknek szükséges alapvető ápolásáról írtunk, most pedig ezt kiegészítve adunk pár ötletet, hogy hogyan védekezhetsz a hideg ellen.

Hidratáló krémek használata

Kezdetnek használjunk gyengébb hidratáló arclemosót éjszakánként. Más krémek vagy az olajos arclemosók sajnos sok esetben megszabadítják bőrünket a szükséges olajaitól, miközben mégis teltnek és hidratáltnak tűnik. Érdemes leváltanunk már a nyári hidratáló krémeinket is olyanra, melyek mélyen táplálják és megfelelőek a saját bőrtípusunk számára.

Segíts a bőrödnek

Ez az az időszak, amikor mindig jó alkalom egy intenzívebb bőrápolókezelést, vagy arcmaszk-kényeztetést alkalmazni. Ennek köszönhetően növeljük a bőrünk javulási képességét, amitől egészséges lesz, mindegy milyen hónapot írunk. Ezek az arcmaszkok több drogériákban és szépségápolással foglalkozó üzletekben megtalálhatóak, de érdemes saját kozmetikusunk tanácsát is kérni, hogy melyiket érdemes alkalmaznunk.

Kézkrémek fontossága

Nem csak az arcunkat, hanem a kézfejünket is fontos ebben az időszakban aktívan ápolni, hiszen kezünket is kitesszük a hideg levegő kellemetlen hatásainak. Ha nem akarjuk, hogy sebesre száradjon kézfejünk, mindig legyen nálunk egy hidratáló kézkrém, amit használjunk gyakran, különösen kézmosások után!

bőr
Hidratáld az otthonodat is

A fűtésszezon beköszönésével a lakás levegője is veszít páratartalmából. Érdemes ilyenkor párásítót használni, ami nedvességet ad a levegőhöz, és megakadályozza a beltéri fűtés szárító hatását. De nem csak az erre specializálódott diffúzorok működnek jól, több növény is remek tisztító és párásító hatással bír, amiről ebben a cikkben írtunk.

Zuhanyozz gyorsan

A hosszú, forró zuhany vagy fürdő jó ötletnek tűnhet egy hűvös napon, de mégse a legjobb a bőrünk számára. A forró víz feloldhatja a bőr védőrétegét, ami elősegíti a kiszáradását. Helyette mosakodjunk langyos vízzel és csökkentsük az időtartamát. Válasszunk helyesen szappant, tusfürdőt is. Figyeljünk oda, hogy ezekben a hónapokban a bőrünkben sokkal inkább szüksége van olyan kellékekre, amelyek ideálisak száraz bőrre. Fürdés után pedig mindig használjunk hidratáló testápolókat.

Fontos a belső hidratálás is

Lehet, hogy a napokban nem izzadunk úgy, mint a nyári hónapok során, ellenben a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás mindig segítséget nyújt bőrünknek, az egészséges táplálkozás és a mozgás mellett. Érdemes ugyanúgy napi 2-2,5 liter vizet fogyasztanunk, mint a melegebb napokon. A megfelelő folyadékpótlásról a továbbiakban még itt olvashatsz.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek