fbpx

Tippek az elegendő mennyiségű folyadék fogyasztásához

Télen is ugyanolyan fontos a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás, mint nyáron. De mi van akkor, ha a hűvös időben kevésbé kívánjuk a vizet? Hoztam pár tippet, ami segít abban, hogy meglegyen a napi szükséges adag.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Számos cikkben vizsgáltuk már, milyen fontos a hidratáltság, és azt is tudjuk, hogy segítségével számos betegséget megelőzhetünk. Ha viszont nem csúszik le olyan jóízűen egy nap a harmadik, negyedik pohár víz, ezeket az alternatívákat ajánlom:

Ízesített vizek

A különböző ízesített vizek cukor nélkül fogyasztva remek alternatívái a magas kalóriatartalmú üdítőknek, gyümölcsleveknek. És mivel szó szerint itatják magukat, segítenek abban, hogy meglegyen az ajánlott napi folyadékmennyiség. Én legtöbbször gyömbért, citromot, uborkát és mentát, vagy ezek keverékét használom. Elég csak belekockázni őket egy nagy kancsóba. Akkor a legízesebb, ha pár órát állni hagyjuk a vízben. Viszont fontos hangsúlyozni, hogy bár mindegyik számos jótékony hatással rendelkezik, ne tekintsünk ilyen mennyiségben kizárólagos vitaminforrásként rájuk.

Teák

Alacsony kalóriatartalmának köszönhetően a víz mellett a tea szintén jó megoldás lehet a folyadékpótlásra. Ráadásul számos egészségügyi előnnyel bír, többek között antioxidánsokat juttat a szervezetbe. Nem utolsó szempont, hogy élénkítő hatással is rendelkezik jelentős koffein- és teofillintartalma miatt, így kávé helyettesítésére egyaránt ajánlják. De fontos megemlítenem, hogy mindig friss, tiszta, és minőségi teát fogyasszunk, lehetőleg hozzáadott cukor nélkül! 

Levesek

A hűvös időben gyakran jól tud esni egy tál forró leves. Szerencsére a híg levesek nagy része víz, ezért a húsleves, erőleves, gyümölcslevesek jó folyadékpótlók. Míg a sűrűbb, tartalmasabb levesek viszont már kevésbé segítenek a szükséges folyadék mennyiségének elérésben.

Zöldségek, gyümölcsök

A legtöbb gyümölcsben, zöldségben egyaránt sok folyadék található. Fogyasszunk narancsot, őszibarackot, szőlőt, és nyáron mindenképp dinnyét, aminek a 90-95 százaléka víz. A zöldségeket tekintve paradicsom, karfiol, uborka a befutó, hiszen mindegyiknek 90 százalék feletti a víztartalma.

Amennyiben szükséged lenne emlékeztetőre a vízfogyasztáshoz, kattints ide, és olvass Plant Nanny című applikációról.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32