fbpx

5 + 1 applikáció, amik az egészségedet szolgálják

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Rengeteg applikációt fejlesztenek nap, mint nap, letölthetünk programokat a telefonunkra például játékokhoz, költségvetéseink figyeléséhez, filmnézéshez. De szerencsére már odáig is eljutott a modern technológia, hogy az egészségünkkel kapcsolatos fontos aspektusokat is monitorozhassuk ezek által.

Ebben a cikkben 5 olyan applikációt mutatunk be, amik segítenek az egészséges életmód kialakításában és fenntartásában.

Plant Nanny

A megfelelő vízfogyasztás elengedhetetlen a hatékonyságunk érdekében, ezt Fülöp Lili dietetikus is többször említette a vele készült interjú során. Egy átlagembernek körülbelül 2 – 2,5 liter vizet szükséges innia, amiről képesek vagyunk sokszor megfeledkezni. A Plant Nanny applikáción belül beállíthatod, hogy te milyen testsúllyal rendelkezel, illetve, hogy milyen gyakorisággal végzel testmozgást. Az applikáció ezt követően kikalkulálja, hogy napi hány liter vizet szükséges fogyasztanod, ezt követően pedig választhatsz egy digitális növényt, akit a te vízfogyasztásoddal párhuzamosan locsolsz. Szerintem nagyon kedves fejlesztés, és külön szuper, hogy játékosan hívja fel a figyelmet az egyébként nagyon fontos hidratálásra. Ezen kívül lehetőséged van még az applikáción keresztül visszamenőleg is nyomon követni, hogy mikor mennyire tudtad teljesíteni az elvárt mennyiséget.

applikáció
Sleep Cycle

Sokan vannak ellene az alvásfigyelő alkalmazásoknak, mondván, hogyha reggel jól ébredsz, akkor időben feküdtél le aludni, ha pedig nyűgösen, akkor korábban kell lecsuknod a szemed. Véleményem szerint a huzamosabb rosszul alvás több faktortól függ, a lehetséges megoldásokról már egyszer írtunk nektek. Viszont ha nem oldódik meg a probléma, érdemes applikáció segítségével utánajárni az okának, aminek eredményeit akár aztán szakértővel is megvitathatjuk. A Sleep Cycle alkalmazás segít nyomon követni az alvási ciklusainkat, annak érdekében, hogy kipihenten ébredjünk. Mindezt úgy éri el, hogy az applikáció kialakításának köszönhetően akkor ébreszt fel, amikor könnyű alvási fázisban vagyunk. Ilyenkor könnyebben felébredünk, mint a mély alvásból, amikor a megébredés sokkal megterhelőbb lehet. A honlapon részletesen olvashatunk ezekről a ciklusokról, és további tudnivalókról.

5 minutes yoga

Köztudott, hogy a jóga nagyon jó hatással van a fizikumra, de már egyre több cikkben olvasható, hogy lelkileg is hosszútávon gyógyító hatással rendelkezik. Ezt az applikációt kezdő jógásoknak ajánlom, vagy azoknak, akik esetleg még soha nem is próbálták ezt a mozgáskultúrát. Az alkalmazás lényege, hogy minden nap szánjunk 5 percet a jógára. Hosszútávon elképesztően jó hatással van a szervezetünkre és a hangulatunkra is ez a kevésnek tűnő idő, amit növelni persze bármikor lehet! Annak érdekében pedig, hogy a jógagyakorlatok gyorsak, de hatékonyak legyenek, az időzítő funkció biztosítja, hogy minden pózt megfelelő ideig végezzünk. A pózok helyes tartásához pedig képeket és részletes utasításokat találunk!

Yazio

Ez a széleskörű német gyártású alkalmazás elérhető az App store-ban és a Google Play áruházakban is. Már az ingyenes verziója is elképesztően széleskörű: vezetheted az ételnaplódat, figyelemmel kísérheted az aktivitásodat, ha pedig szeretnél, sikeresen fogyhatsz és még recept ötleteket is kapsz az étkezésednek megfelelően! Ezen kívül lehetőséget nyújt még arra is, hogy nyomon kövessük a mindennapi tevékenységeinket, legyen szó sportról, vagy csak egy kis testmozgásról. A kalóriakalkulátor pedig segít abban, hogy követni tudd, hány kalóriát égettél el. A pro verzió lehetőségei többet nyújtanak, aminek havi díja 3000 forint.

applikáció
Clover – Ovulációs ciklus naptár

Rengeteg menstruációval és termékenységgel foglalkozó applikáció létezik, de a Clover-nek az arculata engem nagyon megfogott. Ennek a női naptárnak a segítségével figyelemmel kísérhetjük a menstruációnkat és a termékenységünket. Használhatunk benne egy naptárt és számológépet a menstruációs ciklus jegyzéséhez, illetve az ovulációs ciklust is nyomon követhetjük benne. Az applikáció emlékeztet minket a ciklus kezdetére és végére, és ellenőrizhetünk visszamenőleg minden felvitt adatot, köztük az érzéseinket, tüneteinket is. Nőként azért szeretem ezt az applikációt, mert segít a nyaralások, kirándulások dátumainak kiválasztásában is. 🙂 Hogy mindezt egyébként miért fontos és érdemes nyomonkövetni, ebben a cikkben elolvashatjátok.

+1 Forks over Knives

A Forks over Knives, vagyis Villák a kések felett applikáció lényegében a növényi alapú étkezéshez kínál recepteket. De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy kizárólag ezen étrend folytatói használhatják! Sokszor tud jól esni egy húsmentes fogás, amivel nem csak nekünk, de a Földnek is jót teszünk. Az alkalmazás havidíja 1790 forint, amiért cserébe több, mint 400 teljesértékű, növényi alapú étel receptet kapunk. Az elkészítéséhez lépésről lépésre kapunk segítséget, sőt minden recepthez tartozik egy külön bevásárlólista, amin megtalálod a hozzávalókat.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32