fbpx

5 külföldi hely a jóga gyakorlására

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ha te is egyre jobban mélyülsz el a jóga elméleti és gyakorlati síkjain, itt az idő, hogy felfedezz olyan helyeket, ahol később a pihenést összekötheted a testi és lelki egyensúlyod elérésével. Bár a jelenlegi helyzet nem ad lehetőséget az utazásra, tervezgetni azért szabad. Sőt, ha célként kitűzöd az itt felsorolt desztinációk egyikét, máris lesz mit várni!

Kerala, India

Ha a jóga legtisztább formáját szeretnéd elsajátítani, miért is ne oda utaznál, ahol az egész elkezdődött? India délnyugati államában, Keralában a világ legjobb központjaiban kerülhetsz közelebb az ajurvédához, mely az alternatív gyógyászat egyik formája. Évezredekre nyúlik vissza ez a tudomány, mely látnokokok, szent emberek és természettudósok közös fejlesztése, megfigyeléseken, kísérleteken és meditáción keresztül.

De vannak, akik nem az ajurvéda miatt utaznak el ide, hanem egyszerűen ezt a helyszínt választják, hogy elmélyülhessenek saját jóga gyakorlataikban a híres ásramok nyugalmában. Az ásram eredetileg remetelakként szolgált, mára már ez a kifejezés gyakran az indiai kulturális tevékenységek helyszíneit jelenti, ahol egy spirituális tanító, vagyis a guru segítségével jógát, meditációt gyakorolnak az itt lévők. Továbbá erkölcsi, vallási tanulás folyik, többnyire védikus irodalmi bölcsességből.

jóga

Ezen kívül számos helyszínen találhatunk különböző programokat, melyek akár egyénileg megtervezett ajurvédikus gyógyító foglalkozásokat tartalmaznak, kiegészítve táplálkozással és mozgással kapcsolatos tudnivalókkal, míg máshol például főzőtanfolyamokon vehetünk részt, az egészség és a jóllét elérésének érdekében.

Amalfi – Part, Olaszország

Nem kell annyira messze utaznunk, hogy kikapcsolódjunk, maradhatunk Európán belül is, és elvonulhatunk az Amalfi-Part mentén a Tirrén-tengerre néző házak egyikébe is. Ravello, Praiano és La Selva városok a legideálisabb helyek erre. Az igazi lelki élmény érdekében pedig irány az Istenek Ösvénye, ami összeköti Agerola festői városát Nocelle-vel, melynek lejtőin a legszebb a kilátás a tengerpartra és Capri szigetére. A jógafoglalkozások mellett pedig induljunk el a helyi konyha felé is: friss, napérlelt bazsalikom, olajfák, szőlő, cipruskák, és hagyjuk, hogy mindezek önfeledten kényeztessenek minket.

Koh Yao Noi, Thaiföld

Ha úgy érzed nem neked való a tömeg és az igazi turista helyek, akkor is lesz hova menned Thaiföldön! Koh Yao Noi nyugodt, és érintetlen szigete mondhatni menedéket nyújt majd számodra, ahol fellélegezhetsz a jó értelemben vett kultúrsokkból. A helyi oktatók különféle jógagyakorlatokon alapuló foglalkoztatásokat nyújtanak, a hatha jógától a Yin-ig, illetve a pranajama (légzési) és meditációs órákon. A jóga mellett érdemes még kipróbálnod a sziklamászást is, és hagyni, hogy a természet az élénk színekkel, zöldellő pálmafákkal és az óceán morajával lenyűgözzön.

jóga
Az Inkák Szent Völgye, Peru

A legtöbb utazó Peruban zarándokol, hogy meglátogassa a rejtélyes romokat, többek között a híres Machu Pichut, mégis sokan megállnak és eltöltenek néhány éjszakát az Inkák Szent Völgyében is. A völgyben található központok közül sokat családok vezetnek, akik meleg és otthonos szállást biztosítanak, hogy az ott megpihenők ne zökkenjenek ki, és követhessék saját lelki útjukat. Sok családnál gyakori, hogy ősi hagyományokat átfogó tevékenységekbe vonnak majd be, melyekről az Andok spirituális vezetői úgy vélik, megkönnyítik a kapcsolatot Pachamamával (Andok őslakosai által tisztelt istennő) vagy Földanyával.

Annak érdekében pedig, hogy testünk alkalmazkodjon a nem mindennapi tengerszintfeletti magassághoz, a gyógyítók azt javasolják, kokalevelekből főzött teát igyunk, majd induljunk el felfedezni a minket körülvevő tájat. Reggel pedig, mikor kilesünk az Andok 360 fokos kilátásra, csípjük meg magunkat és kérdezzük meg magunktól, vajon álmodunk-e még?

Sedona, Arizona

Az biztos, hogy egész testünk beleborsózik a látványba, ha elénk tárulnak a vörös sziklák feneketlen és meredek kanyonfalai, melyek egészen végig nyúlnak a sivatagi tájon. Ha ide utazunk, mindenképpen látogassunk el az Amitabha Stupa and Peace Park-ba, mely a piñon- és borókafenyők között található a Mennydörgés-hegy tövében. Buddhista hagyományok szerint a sztúpák a felvilágosodás elméjét képviselik, amelyek a szellemi megújulás végső tereként szolgálnak.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
lengyelországban