fbpx
Tudom, a legtöbb ember számára, ahogy nekem is, elég nyögvenyelős az otthoni sportolás. Vagyis pontosabban az, hogy rá vedd magad. De próbáld meg a jó oldalát nézni: most a lakásod egyszerre munkahely és edzőterem is, és nem kell félned, hogy lekésed az edzést.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A mozgásról, testedzésről már többször is írtunk, ha jobban bele ásnátok magatokat a témába, nézzetek körül nálunk. Érdemes elolvasni Pulay Szilvi edzővel készült interjúkat, amiben többek között tippeket kaptok, hogyan motiváljátok magatokat. Na de nézzük milyen lehetőségeid vannak otthon!

Az internet végtelen tárháza

Ez valóban így van, Youtube-on például nem túlzok, ha azt mondom, több száz videó közül válogathatsz, hogy éppen mit szeretnél csinálni. Jóga, pilates, HIT, kardió… van itt minden. Ráadásul ingyen, ezért ha egyik nem tetszik, lelkiismeretfurdalás nélkül máris átugorhatsz a következőre. Lényeg a következetesség: oszd be előre heti edzésnapokat, próbáld mindig ugyan arra a napra és időszakra tenni, így könnyen beépülhet a mindennapokba.

Támogasd a kedvenc oktatód, edzőtermed

Most, hogy az edzőtermek is bezártak, még nagyobb szükség van az összefogásra. Számos hely nyitott az online tér felé, ahol akár élőben, egy applikáció segítségével vehettek részt az edzéseken, vagy megvásárolhattok előre felvett tornákat, gyakorlatokat, amelyeket aztán elvégezhettek. Ezzel nem csak magadért, de a kedvenc helyedért, edződért is tehetsz, annak érdekében, hogy ha túléltük ezt az időszakot, újult erővel térhessünk vissza a terembe.

A természet lágy ölén

Szerencsére egyre jobb az idő, ami mindenkit, így a sportolni vágyókat is vonzza a természetbe. Keress a környékeden például egy futópályát, vagy csak egy számodra szimpatikus helyszínt, ahol nyugodtan tudsz futni. Ma már sok nyitott, szabadtéri edzőpark, kondipark is létezik, ahol  számos eszköz segítségével is át tudod mozgatni magad, ráadásul ki tudsz szabadulni a négy fal közül.

Használd ki a teret

Ha nem tudsz vagy nem szeretnél az otthonodon kívül sportolni, akkor legyél kreatív. Még ha nem is rendelkezünk a legtöbben profi gépekkel és edzőeszközökkel, azért mégis számos lehetőség van az otthoni erősítésre. Vegyél két vízzel töltött palackot például súlyzó gyanánt, na meg ott a szék, a kanapé, amik jó kiegészítői lehetnek egy guggoló vagy akár egy karerősítő feladatoknak is. És ott vannak falak is, amelyeknek támaszkodva erősíthetjük combjainkat és a popsit is. Tényleg csak a fantáziád és a veszélyességi faktor szabhat határt az edzési lehetőségeknek.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32